3. 11. 2019 | Vít Trubička

Obránce Jan Strejček: Chceme jít do trháku, což se zatím daří

Kališníci na domácím ledě porazili Jihlavu a díky výhře se vyhoupli na druhé místo tabulky. Zápas ale nebyl vůbec jednoduchý. Přesto ho Stadion zvládl. Výbornou obrannou prací přispěl k triumfu i Jan Strejček. „Jihlava je zkušený tým, my jsme se ale na soupeře dobře připravili, blokovali střely a vyhrávali osobní souboje, což rozhodlo,“ řekl řízný zadák o poslední bitvě před reprezentační pauzou.

Máte za sebou již čtvrtou výhru v řadě. Jak zhodnotit utkání a jak vás těší tahle série?
My se na každý zápas připravujeme pořád stejně a do každého zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát. Jelikož je liga vyrovnaná, tak chceme jít do trháku, což se nám zatím daří. A samozřejmě, čtvrtá výhra za sebou je skvělá.

Kromě toho jste se usadili na druhém místě tabulky. Je to něco, co podtrhuje vaši současnou výkonnost?
Kouká se určitě líp na to, že jsme druzí, než kdybychom se plácali kolem osmého místa. Takže samozřejmě nás to potěší.

11
střel zvládli kališníci zblokovat v boji s Jihlavou.

Jak náročný pro vás byl boj s Jihlavou? Zejména v první a třetí třetině, které byly vyrovnanější.
Jihlava je zkušený tým, který ví, co chce hrát. Utkání mělo tempo, bylo tam dost osobních soubojů a zblokovaných střel. Pro nás se jednalo o vydřené, přesto zasloužené vítězství.

Co vyvolávalo souboje a osobní potyčky, které byly v zápase nejednou k vidění?
Soupeř byl nervózní, nedařilo se mu, tak to chtěl vyzkoušet z této stránky na nás. Ale my jsme zachovali chladnou hlavu a nenechali jsme se rozptýlit od naší hry.

Místy Dukla tlačila, hlavně v přesilových hrách. Jak jste se s tím zvládali vypořádat?
Jak už jsem říkal, Jihlava je zkušený tým. My jsme se ale na ně dobře připravili, takže jsme se je snažili pohlídat. Také jsme měli dost zblokovaných střel. Co jsme nezblokovali, zachytil za nás brankář. Takže jsme udělali týmovou práci.

Nyní vás čeká reprezentační přestávka. Jaký teď bude váš program?
Hodně kluků odjede na reprezentační srazy, takže nás tu zůstane míň, ale jde hlavně o to se zregenerovat, potrénovat a připravit na zbylou část sezony.