14. 9. 2019 | Filip Hulín

"Penaltový" mág Korkiakoski: Věděl jsem, že i druhý nájezd dám

Stadion ve druhém kole zvítězil na domácím ledě proti Frýdku Místku a bral dva body za triumf po nájezdech. O zisku cenného skalpu rozhodl především Markus Korkiakoski, který proměnil dva samostatné nájezdy. Druhý z nic byl navíc vítězný. ,,Nikdy jsem takový nájezd v zápase nezkoušel, pouze na tréninku, vyšlo to, vyhráli jsme, takže jsem spokojen,“ řekl o rozhodující "penaltě" finský forvard.

Stadion v rámci 2. kola Chance ligy p přivítal frýdecké rysy a přestože bojoval ze všech sil, na rozuzlení zápasu si fanoušci museli počkat až do samostatných nájezdů. V nich exceloval právě Korkiakoski, který proměnil oba své pokusy. Při prvním z nich sice byl podle svých slov trochu nervózní, ale přesně věděl, co před brankou soupeře udělá.

„Při prvním nájezdu jsem trošku nervózní byl, při druhém pokusu jsem si ale byl jistý, že gól dám, nikdy jsem takový nájezd v zápase nezkoušel, pouze na tréninku. Myslím, že v nájezdech je důležité vědět, co dopředu uděláte, někdy máte štěstí a vyjde to, někdy to brankář vystihne, ale tentokrát to vyšlo, vyhráli jsme a já jsem za to moc rád,“ popsal vítězné okamžiky.

Zároveň ale přiznal, že se výhra nerodila vůbec snadno. „Byl to dobrý zápas, ale je škoda že jsme nevstřelili více branek. Předvedená hra z naší strany ale zas tak dobrá nebyla. Musíme se zlepšit už v dalším zápase na ledě Slavie, abychom zase vyhráli a odvezli si domů body,“ řekl.

Jednou z věcí, která Litoměřickým moc nešla, byly přesilovky. Těch měli celkem hodně, v gól však nedokázali přetavit ani jednu. „Bylo to těžké, někdy to tak je, že se nám početní výhody nedaří. Je to pořád začátek sezony, takže máme čas na zlepšení, také se často mění hráči, kteří v přesilovkách nastupují, musíme se na ně víc soustředit a snad to tam začne padat,“ uvažoval Korkiakoski.

Start sezony ale finský forvard považuje za úspěšný. A doufá, že Stadion bude ve vítězstvích pokračovat. „Pět bodů ze šesti možných je velmi dobré skóre, ale stále musíme pracovat na tréninku, abychom takhle pokračovali i dál. I ze Slavie si chceme odvézt body a uděláme všechno pro to, aby to tak dopadlo,“ uzavřel.