4. 9. 2019 | Martina Kramerová

Těsně pod vrcholem! Čtvrťáci skončili na Memoriálu Radka Zelenky druzí

Hráči čtvrté třídy si na konci prázdnin zpestřili přípravu turnajem v nedalekém Děčíně. Na Memoriálu Radka Zelenky se mladým kališníkům vedlo velmi dobře. Postupně se utkali s Děčínem, Mělníkem, Ústím a Slavií a ani v jednom duelu nenašli přemožitele. Po přepočtu bodů, které se udělovaly za jednotlivé třetiny, nakonec skončili těsně pod vrcholem na stříbrné příčce. První místo získala pražská Slavia.

Stejně jako jiné mládežnické kategorie Stadionu si i čtvrťáci během letní přípravy zkusili jak přípravné zápasy, tak turnaje. Naposledy vyrazili do Děčína, kde absolvovali pětičlenný Memoriál Radka Zelenky.

V konkurenci dalších čtyř mužstev si mladí kališníci vedli výborně. Nejprve dokázali porazit Děčín, který rozstříleli vysokým výsledkem 33:9, poté srazili i Ústí. V derby sousedních měst brali výhru za vítězství 12:9. Triumf vyválčili také proti Mělníku, jejž porazili 9:6. Za výhrami nezůstali pozadu ani v utkání se Slavií. Pražský celek po velkém boji zdolali těsně 9:8.

Utkání se však bodovala podle výsledků jednotlivých třetin, a tak na Stadion zbylo v celkovém součtu druhé místo. V pořadí tak Litoměřičtí zůstali pouze půl bodu za vítězi ze Slavie. Třetí příčku ukořistilo Ústí, čtvrtý skončil Mělník a pátý Děčín.

V každém duelu se také vyhlašovali na každé straně nejlepší hráči. V zápase proti Děčínu se radoval z drobného ocenění Ivo Kružík, v duelu s Ústím Vojtěch Rozboud, ve střetnutí se Slavií Marek Opluštil a proti Mělníku Josef Krejčí. Posledně jmenovaný navíc byl vybrán i do All Star týmu celého turnaje. Kališníkům tak patří za výborné výkony velká gratulace.