30. 8. 2019 | Hana Kubatková

V útoku s Kangasem a Voženílkem: Šlo nám to, rozuměli jsme si, řekl forvard Střondala

V minulém týdnu se s reprezentací U20 účastnil Turnaje čtyř zemí v ruském Permu, z kterého národní tým dovezl stříbrnou medaili. Pár dní po návratu oblékl Vojtěch Střondala opět kališnický dres a do zápasu proti Lausitzer Füchse naskočil po boku Daniela Voženílka a Kristiana Kangase v prvním útoku. Agilní formace zařídila dvě branky, mladý útočník zapsal jednu asistenci. „Náročný zápas. Šlo hlavně o bruslení a tvrdou fyzickou hru. Ale zvládli jsme to dobře,“ hodnotil po závěrečném hvizdu.

Máte za sebou vítězný zápas s německými Liškami. Jak byste duel se zahraničním soupeřem zhodnotil?
Byl to náročný zápas, v němž šlo hlavně o bruslení a tvrdou fyzickou hru, ale myslím si, že jsme ho dobře zvládli a nakonec si výsledek udrželi.

Rozhodčí museli hned od začátku často vylučovat, z čeho to pramenilo?
Hlavně z toho, že jsme hráli fyzický hokej. Hráli jsme hodně do těla a bylo to trochu vyhrocené, z čehož byly přesilovky a oslabení, ale nakonec jsme to zvládli, zápas si pohlídali a vyhráli.

0+1
Vojtěch Střondala zapsala proti Liškám jednu asistenci.

Na gól se čekalo až do 35. minuty. Přinesla první vstřelená branka do vaší hry větší klid?
Určitě, my jsme jich chtěli dát víc, ale bohužel to nešlo. Nicméně si myslím, že čtyři branky jsou dost, ale byla škoda, že jsme Cüperra nepřekonali víckrát.

Dlouho to vypadalo, že zápas skončí 1:0, což je spíš fotbalový výsledek. Čím to bylo?
Nevím, ale řekl bych, že je to i hokejový výsledek. Když si zápas podržíme, i s tímto můžeme vyhrát.

Nakonec jste soupeři nasázeli celkem čtyři góly. I když tři až v samotném závěru. Jakto, že ke konci to tam najednou začalo padat?
Ze strany Němců tam určitě byla frustrace a my jsme toho využili a stříleli trochu v tempu, což přineslo ovoce a pár gólů tam napadalo. Zápas jsme si pohlídali a dovedlo nás to k výhře.

Potyčka na konci? Šel jsem pomstít Otu Šika, přiznal Střondala

Chvíli před poslední sirénou jste se zapletl do potyčky před německou hráčskou lavicí, co ji vyvolalo?
Šel jsem se tak trochu pomstít za Otakara Šika, na kterého si dovoloval německý hráč. Nechtěl jsem ho nechat ve štychu.

V útoku jste nastupoval s Danielem Voženílkem a Kristianem Kangasem. Jakou jste měl v elitní formaci úlohu?
Myslím si, že nám to šlo. Rozuměli jsme si a puk jsme si dávali. Z naší souhry vyplynuly dva Vožuchovy (Daniel Voženílek) góly, za což jsem rád.

Hráli jste proti týmu z Německa, lišil se jejich styl hry nebo to bylo stejné jako s českými týmy?
Hru proti nim jsem zažil jen s národním týmem, jinak jsem proti těmto hráčům ještě nehrál. Byla to pro mě v tomto ohledu nová a zajímavá zkušenost.

Předchozí zápas s Benátkami byl kvůli početné marodce zrušen, mohla týmu delší pauza prospět?
Já osobně jsem žádnou pauzu neměl, protože jsem byl s národním týmem na turnaji v Rusku a myslím si, že bych ji potřeboval. Na ostatních bylo vidět, že jsou odpočatí a určitě jim to prospělo.

Do začátku sezony zbývají necelé dva týdny, co je potřeba ještě doladit, abyste sezonu odstartovali podle vašich představ?
Vše si musí sednout. Lajny jsou potřeba poskládat tak, aby si rozuměly. A ještě musíme trochu přidat v bruslení. Myslím si, že následně to půjde.