25. 8. 2019 | Martina Kramerová

Dvacítka veze z Ruska stříbro! K cenným výsledkům pomohli i kališníci

Česká reprezentace do 20 let v průběhu tohoto týdne absolvovala další přípravný kemp, který vyvrcholil Turnajem čtyř zemí v Rusku. Tam si juniorští hokejisté vedli nadmíru dobře a po skalpech Finska a Švédska brali stříbro. Nestačili pouze na domácí Rusko. K výborným výskedkům pomohli slušnými výkony i kališníci. Jak si na turnaji národní tým vedl?

Čeští hokejisté kategorie U20 měli v uplynulém týdnu na programu další přípravný kemp. Ten odstartoval v Berouně a vyvrcholil Turnajem čtyř zemí v ruském Permu. Nominaci si vybojovali také kališníci, a tak si pětice hráčů Litoměřic ve složení Jan Mlčák, Tomáš Dajčar, Vojtěch Střondala, Otakar Šik a Dominik Sklenář mohla zapsat další starty v národním týmu.

Na svěřence trenéra Varadi nejprve čekalo několik tréninkových jednotek na domácí půdě, poté se vydali směr Rusko, kde se postupně utkali s Ruskem, Finskem a Švédskem.

Turnaj odstartovali proti domácí sborné a i přes dobrý výkon museli kousat prohru 1:4. Na jedinou branku českého týmu nahrával kališník Vojtěch Střondala. Chuť si Češi poté spravili duelem s mistry světa z Finska. Stejně staré mladíky totiž skolili výsledkem 4:2.

Na závěr ruské akce národní tým změřil síly se Švédskem, a také tentokrát se mu vedlo skvěle. Tre Kronor junioři porazili 4:1. Všichni kališníci zasáhli do všech tří duelů a společně s týmem tak na turnaji vyválčili stříbrné medaile.

Foto: Vladimir Gorshkov