14. 8. 2019 | Vít Trubička

Venkovní šňůra pokračuje, Stadion míří k nováčkovi do Sokolova

Po krátké době čeká na kališníky další přípravné utkání. V Ostrově nad Ohří se utkají s nováčkem Chance ligy ze Sokolova. Baník má za sebou zatím dva přípravné duely, a oba dva zvládnuté vítězně. Navíc se jistě bude chtít na své cestě přípravou a různými stadiony na Karlovarsku předvést i v tomto utkání. Litoměřičtí tak mají opět jistě před sebou nelehký úkol.

Sokolovský tým bude v příští sezoně spoléhat na osvědčenou kostru týmu, díky které se během dvou sezon dostal od sestupu do krajského přeboru až k postupu do Chance ligy. Pod vedením asistenta reprezentačního kouče Karla Mlejnka tak Baník loni suverénně ovládl základní část 2. ligy, skupiny Sever, načež si v play-off poradil s Nymburkem, Mostem a Vrchlabím a v superfinále s Moravskými Budějovicemi.

Sokolov v utkání s Karlovými Vary

Z loňského týmu tak skončili Vojtěch Šik, bratr litoměřického forvarda Otakara Šika, gólman Tomáš Závorka a veterán David Hruška, všichni ukončili svou kariéru. Mimo nich ze Sokolova odešli Petr Hruška, Ondřej Pajk a Martin Trapl. S extraligovou karlovarskou Energií se pak připravuje Adam Rulík, jehož si litoměřičtí fanoušci jistě pamatují. Do Benátek nad Jizerou zamířil mladý útočník Michal Hotěk. Baník ale doznal i rozšíření kádru, z jihlavské Dukly se na severozápad Čech vrátil Martin Osmík. Z Karlových Varů se přesunul do Sokolova Jaromír Kverka. Několik hráčů také přišlo z juniorského týmu Energie – Daniel Zavřel a Radek Prošek, jakožto i ze sokolovské juniorky Patrik Kursa, Jan Petrov a Michal Fečo. Klub pak bude mít možnost využít dalších hráčů z Energie, kteří budou mimo sestavu.

Baník má za sebou pouze dvojici přípravných zápasů. A oba dva zvládl úspěšně. K prvnímu utkání se vydal Sokolov na led ústeckého Slovanu. Nováčkovi Chance ligy se toto utkání vyvedlo na výbornou, neboť dokázal díky trefám Osmíka, Bečváře, Kovaříka a Vrány získat vedení na svou stranu, navíc gólman Kuchař udržel čisté konto.

Druhé utkání odehrál Sokolov v karlovarské KV Areně. Domácí Energetici nastoupili v kombinované sestavě, zato Sokolov ve své obvyklé. I proto Baník nakonec šesti góly ovládl vzájemnou přestřelku, přičemž třikrát inkasoval. V utkání se blýskli Tomáš Vracovský a Lubomír Kovařík, každý zaznamenal po dvou gólech a dvou asistencích.

Poslední vzájemné střetnutí? Tlak Litoměřic, přesto výhra Sokolova

Loňské přípravné utkání Litoměřic proti Sokolovu

Je to přesně 366 dní, co se oba týmy utkaly naposledy. V loňské přípravě se oba týmy utkaly v jednom zápase v Kalich Areně. Litoměřičtí v něm sice šli velmi brzy do vedení zásluhou Petra Ereta, nakonec však Baník otočil hru po trefách Tomáše Rohana, Michaela Čejky, Matěje Zadražila a Josefa Stříbrného. Stadion se pak střelecky vzchopil až v závěru zápasu. Střelecky se prosadil Michael Gaspar, kališníci se pak snažili i nadále, ke změně skóre ale již nedošlo.

Litoměřický tým ale vstoupil do tohoto utkání v nejtěžší fázi letní přípravy. Podle trenéra Bruka v tu dobu kališníci trénovali dvoufázově. Spokojen byl trenér s první a třetí třetinou, naopak s druhou částí vůbec.

Litoměřický tým má za sebou zatím tři přípravné zápasy. Dva z nich na domácí půdě, třetí v chomutovské Rocknet Aréně. Zápasovou část přípravy zahájil Stadion duelem s Litvínovem. Oba týmy nastoupily v dost kombinované sestavě a bylo to na hře znát. Hodně vyrovnaný střet nakonec zvládla lépe Verva, která těsně zvítězila 4:2. Jinak pak vypadal další domácí duel s Ústím nad Labem. Kališníci svého soka dokázali porazit vysoko 8:2. Zatím poslední utkání sehrál Stadion na ledě chomutovských Pirátů, kde bojoval do posledního dechu, leč nakonec soupeři podlehl 2:3.

Sokolov je nováček, do přípravy půjde nabuzený, říká Martin Kadlec

Podle Martina Kadlece půjde se Sokolovem o utkání, které jistě nebude jednoduché, ale litoměřickému týmu pomůže. Zjistí v něm totiž, jak nováček Chance ligy vypadá ve hře a jakou bude mít sílu. Soupeř se navíc bude chtít jistě ukázat. Přesto příprava na tento zápas bude stejná jako na všechna ostatní utkání. Kališníci mají každý den na programu posilovnu, taktéž tréninky mají téměř neměnnou strukturu.

Jak dopadne další přípravné utkání, ke kterému se Stadion vydá do Ostrova nad Ohří a v jaké sestavě tým nastoupí? To se dozvíte již brzy, úvodní buly utkání bude vhozeno v 17 hodin.

Autoři fotografií: Tomáš Bouda (hcsokolov.cz) a Vojtěch Cermánek (hclitomerice.cz)