29. 6. 2019 | Vít Trubička

Prázdniny mladých hráčů Stadionu: hokejové kempy, odpočinek i výlety

Školní rok i letní suchou přípravu mají za sebou všechny mládežnické týmy Stadionu. V červencovém volnu tak mají před sebou různé vlastní akce, ať už s rodinou či s přáteli. V plánu je třeba Chorvatsko nebo Šumava. Mládežníci ale zároveň nebudou ani zahálet. Chystají se totiž udržovat individuální přípravou, ať už na kolech nebo v posilovně.

S koncem června začaly dětem a studentům letní prázdniny, a tak se i kališníci rozjeli do všech koutů republiky, aby si volno naplno užili.

Kupříkladu Jakub Marcin z juniorky má svůj prázdninový program dosti nabitý. V červenci se vydá se svými kamarády na vodu, posléze i na cyklistický výlet. V rámci své kondiční přípravy se bude věnovat různým běhům a tréninkům v posilovně. Do pedálů si pořádně šlápne i Matěj Čech z dorosteneckého týmu. Na fyzické přípravě bude pracovat i Ondřej Husák z šesté třídy, taktéž formou cyklistiky, různých běhů a plavání, a to jak v ČR, tak na plánované dovolené v Chorvatsku.

Matěj ovšem absolvuje i dva hokejové kempy, což je pro mnoho hráčů tradiční záležitostí a nejinak je tomu i v Litoměřicích. Již zmíněný Matěj Čech se vydá na kempy do Litoměřic a na Kladno. Takřka celý červenec bude mít kempy nabitý Tadeáš Míček z osmé třídy. Ten stráví první dva červencové týdny na kempu na Šumavě, další týden na Mělníku a ten zbývající v Litoměřicích. Alespoň týden na soustředění či kempech stráví i Jiří Hartmann z deváté třídy, ten pojede na Moravu, stejně tak Jan Wippler z třídy páté, jehož čeká kemp v Litoměřicích. Týdenní kemp v Litoměřicích absolvuje i hráč 6. třídy Ondřej Husák, který se na něj mimochodem moc těší,

Výlety či dovolené s rodinou jsou spíše obvyklé u mladších hráčů. V tomto smyslu má nejvíce nabitý program deváťák Jiří Hartmann, který si bude užívat část prázdnin na Orlické přehradě, navíc se vydá ještě do Norska. Zahraniční dovolenou s rodiči absolvuje i šesťák Ondřej Husák v Chorvatsku. Svůj čas s rodinou stráví i hráč 5. třídy Jan Wippler. Jeho dalším programem bude pobyt na chatě se svými rodiči, zároveň i nějaký čas strávený se svými prarodiči.