27. 5. 2019 | Martina Kramerová

Stadion odstartoval společnou přípravu. Jak prozatím vypadá kádr?

Kališníci se toto pondělí poprvé sešli ke společné přípravě. V kádru se vedle stávajících hráčů, kteří podepsali smlouvy pro příští ročník už v průběhu uplynulé sezony nebo v letní přestávce, a hokejistů, co mezi kališníky patřili už loni, objevili i nadějní nováčci. Ti musejí přesvědčit o tom, že si místo ve Stadionu zaslouží. Svěřence trenérů Bruka a Tvrzníka teď čekají společné kondiční tréninky pod vedením kouče Martina Iterského. „Suchá“ potrvá pět týdnů, pak bude následovat krátké volno. V závěr července Litoměřičtí poprvé vyjedou na led.

Někteří hráči uplynulý měsíc zasvětili přípravě podle individuálních plánů, někteří trénovali přímo v kmenových klubech. Toto pondělí se však prozatímní kompletní sestava sešla k prvnímu společnému tréninku. V následujícím měsíci čeká kališníky pořádně náročná práce. „Suchá“ pod vedením kondičního kouče Martina Iterského potrvá pět týdnů, pak bude následovat krátké volno a příprava na ledě.

Kádr doznal během letní přestávky několika změn, Stadionu se však podařilo udržet a získat zkušené hráče, kteří v kališnickém dresu působili už loni. Ať už kapitána Aleše Pavlase, obránce Patrika Marcela, Jiřího Jebavého a Jana Strejčka nebo útočníky Markuse Korkiakoskiho, Petera Jánského a Martina Kadlece. Zůstává i forvard Daniel Voženílek.

Ke zkušenější části sestavy přibyl ještě útočník Kristian Kangas. O nové posile se můžete dozvědět více informací ZDE.

Díky projektu Dukla budou v Litoměřicích opět působit mladí talentovaní hráči, kteří by v klubu měli růst pro dospělý hokej. Stejně jako v uplynulém soutěžním ročníku se v kališnickém dresu představí obránce František Klejna a útočníci Dominik Sklenář, Martin Štohanzl, Otakar Šik, a Přemysl Svoboda.

Hráči poslouchají pokyny kondičního trenéra Martina Iterského.

K nim přibyla pětice nováčků, která je v Litoměřicích na zkoušku a měla by se poprat o místo.

Jedná se o následující hráče. Obranu vyztuží mladý hradecký bek Miroslav Kukla, jenž už si připsal i premiérový start v extralize. Naskočil také za druholigové celky z Vrchlabí a Žďáru nad Sázavou. Převážnou část minulé sezony působil v juniorce hradeckého Mountfieldu, kde zaznamenal v 45 zápasech 13 branek a 26 asistencí. Zahrál si rovněž za český národní tým U16 a U19.

Obránce doplňuje ještě Radek Procházka. Ten sbíral zkušenosti nejprve v mládeži Sparty nebo Chomutova, předloni zapsal první duel v Chance lize, když si zahrál za Kadaň. V loňské sezoně v dresu Trhačů rovněž odehrál několik utkání, většinu času strávil v juniorce Mladé Boleslavi, kde ve 42 zápasec třikrát skóroval a třináctkrát asistoval. Od kategorie U16 působí i v mládežnických reprezentacích. Za devatenáctku loni zapsal 7 zápasů (1+2).

Ze Sparty přichází Dominik Arnošt, jenž loni absolvoval 24 zápasů ve sparťanské juniorce. Připsal si i řadu startů v reprezentačních kategoriích U16-U18.

Za Stadion bude hrát i Jan Grim, jenž se po začátcích na Hvězdě a ve Slavii přesunul do Mladé Boleslavi. V trikotu Bruslařů se mohl radovat ze čtyř utkání v extralize, do sedmi duelů nastoupil i za Ústí nad Labem, ve druhé lize má 2 starty za Nymburk. V juniorce Mladé Boleslavi v minulé sezoně odehrál 43 utkání s bilancí 23+27.

Zkušenosti ze Švédska bude chtít v Chance lize uplatnit Kamil Hajšman. V zemi Tre Kronor si forvard zahrál za dva týmy – Värmdö a Grästorps. V obou sbíral starty v elitní juniorské soutěži do 20 let a dospělé Divizi 2. Na sever Evropy se vydal z Plzně, kde působil odmala. V současné době se však léčí se zápalem plic a k týmu se připojí až po uzdravení. Do přípravy naskočil také osmnáctiletý Ondřej Damašek, který loni hrál za litoměřickou juniorku.

Podoba kádru se v průběhu letní přípravy ale ještě bude měnit. „Kromě hráčů, kteří mají smlouvy, a hokejistů, co u nás hráli už v loňské sezoně, máme několik nováčků. Ti přišli na zkoušku a musejí nás přesvědčit o tom, že do kádru patří. Zároveň čekáme na doporučení trenéru reprezentační dvacítky, díky nimž se mohou v kabině objevit další hráči. I ti ale musí potvrdit své kvality," řekl k sestavování týmů sportovní manažer Miroslav Přerost.

Výstavba kádru pro příští ročník Chance ligy tak ještě potrvá. Nezapomeňte proto sledovat naše webové stránky a sociální sítě, abyste byli v obraze.

Aktuální složení kádru Stadionu:

Brankáři: Tomáš Král

Obránci: Jiří Jebavý, Patrik Marcel, Aleš Pavlas, Jan Strejček, František Klejna, Miroslav Kukla, Radek Procházka

Útočníci: Peter Jánský, Martin Kadlec, Kristian Kangas, Markus Korkiakoski, Daniel Voženílek, Ondřej Damašek, Jan Grim, Přemysl Svoboda, Dominik Sklenář, Otakar Šik, Martin Štohanzl