13. 4. 2019 | Martina Kramerová

Kališníci pálili ostrými! Devatenáctka srazila Slováky, na Turnaji 4 zemí skončila třetí

Česká devatenáctka v posledním duelu Turnaje čtyř zemí na Slovensku porazila domácí tým a po porážkách s Finskem a Ruskem obsadila třetí příčku. Do hry v průběhu tří hracích dní zasáhla pětice kališníků – Daniel Dvořák, Jan Dluhoš, Otakar Šik, Přemysl Svoboda a Dominik Sklenář. Všichni útočníci si navíc připsali po jedné brance – Svoboda a Sklenář se trefili proti hokejistům Suomi, Šik se prosadil v utkání se Slováky. Mladíci pod vedením Davida Bruka tak uzavřeli letošní reprezentační sezonu.

Reprezentace U19 za sebou má poslední akci letošní sezony. Po krátkém soustředění v Hodoníně odehráli svěřenci trenéra Davida Bruka Turnaj čtyř zemí na Slovensku, kde se postupně utkali s Finskem, Ruskem a domácími Slováky. V nominaci nechyběla ani pětka kališníků – brankář Daniel Dvořák, obránce Jan Dluhoš a útočníci Otakar Šik, Přemysl Svoboda a Dominik Sklenář.

V úvodním zápase proti Finům se sice Češi dostali díky brance Přemysla Svobody už ve 2. minutě do vedení, skóre však neudrželi a Seveřané vývoj otočili. Z litoměřických hráčů se do sítě Suomi trefil ještě Dominik Sklenář, který chvíli po polovině základní hrací doby srovnával na 3:3. Český tým nakonec po přestřelce padl 4:6.

Další utkání se českému národnímu týmu vůbec nepovedlo a se sbornou padl vysoko 0:6. O umístění na turnaji tak rozhodl závěrečný duel se Slovenskem. V něm Češi sice museli od 15. minuty dotahovat jednobrankové manko, to se jim však hned o sto dvacet vteřin později povedlo zásluhou trefy Otakara Šika. Pak přidali ještě dva góly a mohli oslavit triumf 3:1 i třetí příčku. Tou zároveň zakončili letošní reprezentační sezonu.