7. 4. 2019 | Martina Kramerová

Kalich Cup, den 2: Skupiny ovládly Sparta a Liberec, Stadionu se opět nedařilo

Na ledě Kalich Areny pokračoval celou sobotu jubilejní 5. ročník Kalich Cupu. Zatímco v pátek se většina týmů rozehrála úvodními zápasy, druhý hrací den vyplnily nejen zbylé duely základních skupin, ale také počáteční boje o 5. – 8. místo. Ve skupinové fázi se nejvíc dařilo Spartě a Liberci. Pražané i Severočeši předčili všechny soupeře a vyválčili první místa i nejlepší výchozí pozici do vyřazovací části. Domácím Litoměřicím se naopak moc nedařilo a po třech prohrách skončily ve skupině na posledním místě.

Ve skupině A se v sobotu odehrálo několik zajímavých zápasů, ve kterých se dařilo především pražské Spartě. Ta si poradila s domácím Stadionem a ústeckým Slovanem a se třemi výhrami a skóre 18:6 opanovala celou skupinu.

Druhé místo vybojoval dánský celek Esbjerg IK, ten dokázal porazit Ústí i Litoměřice, zapsal pouze jedinou prohru, když už v pátek nestačil na Spartu. Ústí se díky jedinému triumfu nad kališníky v poměru 3:1 vyhouplo na třetí příčku. Litoměřice naopak po třech porážkách skončily čtvrté.

Výsledky skupiny A

HC Stadion Litoměřice – HC Sparta Praha 0:4
Esbjerg IK – HC Slovan Ústí nad Labem 5:3
Esbjerg IK – HC Stadion Litoměřice 3:0
HC Slovan Ústí nad Labem - HC Sparta Praha 1:7

Sobotní dění ve skupině B odstartoval duel Olomouce s Karlovými Vary, v němž se po divoké přestřelce radovala Energie. Ta zvítězila 8:6 a zapsala do tabulky pravdy důležité body. Na liberecké Tygry ale nestačila, a tak si zajistila druhé místo. Skupinu suverénně ovládl právě Liberec, jenž vedle Varů v sobotu skolil Sokolov, jejž deklasoval 13:0. Na třetí příčce se usadila Olomouc, poslední skončil Sokolov.

Výsledky skupiny B

HC Olomouc – HC Energie Karlovy Vary 6:8
Baník Sokolov – Bílí Tygři Liberec 0:13
HC Energie Karlovy Vary – Bílí Tygři Liberec 4:8
HC Olomouc – Baník Sokolov 10:3

Karty pro vyřazovací boje tak byly v sobotu odpoledne rozdány. Zatímco Sparta v nedělním semifinále narazí na Karlovy Vary, Liberec změří síly s Esbjergem. V bitvě o 5. -8. místo se utkají Ústí proti Sokolovu a Olomouc s domácími Litoměřicemi.

Tabulky základních skupin

Skupina A:

1. Sparta – 18:6, 6 b.
2. Esbjerg – 13:10, 5 b.
3. Ústí n. L. – 7:13, 2 b.
4. Litoměřice – 1:10, 0 b.

Skupina B:

1. Liberec – 34:8, 6 b.
2. Karlovy Vary - 2:2, 14:16 b.
2. Olomouc – 20:24, 2 b.
4. Sokolov – 5:25, 1 b.

Přestože se kališníkům na turnaji příliš nedaří, mohou se těšit ze srovnání s velmi atraktivními soupeři a užít si hezký hokejový víkend. To potvrdil i jeden z hráčů David Tomčal. „Turnaj se mi líbí, ale mohli bychom alespoň jednou vyhrát. Osobně se mi nejlíp hrálo proti Ústí. Uvidíme, jak se bude dařit dál.“ Proto určitě vyrazte turnaj omrknout. I v neděli bude o co stát.

Program třetího dne Kalich Cupu

07:30 o 5. – 8. místo HC Olomouc – HC Stadion Litoměřice
09:00 semifinále 1 Bílí Tygři Liberec – Esbjerg IK
10:45 semifinále 2 HC Sparta Praha– HC Energie Karlovy Vary
12:30 zápas o 7. místo
14:00 zápas o 5. místo
15:45 zápas o 3. místo
17:30 finále
19:00 slavnostní ukončení