3. 4. 2019 | Martina Kramerová

Mládež prodlužuje sezonu. Jak si kališníci vedli na víkendových turnajích?

Uplynulý víkend patřil po konci klasické soutěžní sezony již tradičně turnajům, kterých se tentokrát účastnila trojice kališnických mládežnických kategorií. Přípravka se představila ve Slaném, kde skončila na šestém místě. Šesťáci byli v Liberci pátí. Sedmička vybojovala na domácí půdě ve velké konkurenci čtvrtou příčku.

Nejmladší kališníci o uplynulém víkendu vyrazili na dvoudenní Židla Cup do Slaného, kde se celkem objevilo osm týmů, které byly rozděleny do dvou skupin. Stadion si zahrál skupinu A, v níž změřil síly se Slaným, Hodonínem a Poděbrady. Ve druhé se spolu utkaly Zbraslav, Turnov, PZ Kladno a Chrudim. Litoměřicím se ve skupinové fázi příliš nevedlo a skončily poslední, v pavouku se tak o postup utkaly s vítězem druhé čtyřky PZ Kladno. Ani tentokrát štěstí nepřálo a přišla další porážka. „ Do konce druhé třetiny jsme bojovali a hráli vyrovnaný zápas, ale v poslední třetině nám došly síly a prohráli jsme,“ hodnotil vedoucí mužstva Daniel Pobl.

Pak ale hráči Stadionu konečně zvítězili, když porazili Turnov. „Po ukrutném a vyrovnaném boji jsme urvali výhru s těsným skóre 1:0. Náš gólman měl 37 úspěšných zákroků,“ řekl Pobl. Díky triumfu se tak postavili v souboji o 5. místo Poděbradům. V něm ale na soupeře nestačili a skončili na konečné 6. příčce. „Naši hráči si vyzkoušeli atmosféru velkého turnaje, utkali se s týmy, které v sezóně na ledě nepotkají, a nabrali zkušenosti, které je určitě posunuly dopředu,“ těšilo týmového vedoucího.

Sedmička si na domácím turnaji vedla o něco lépe. Postupně se utkala s Přerovem, Hradcem, pražskou Hvězdou a Mariánskými Lázněmi a dokázala v systému dvojzápasů dvakrát zvítězit. Se Zubry a Mountfieldem sice kališníci v obou případech prohráli (0:1, 0:2 a 2:3 a 0:1), proti pozdějšímu vítězi dokázali urvat v jednom ze dvou duelů remízu (0:1, 0:0). Dvojitý triumf naopak zaznamenali v bitvě s Mariánskými Lázněmi, které porazili 3:1 a 4:0. Díky pěti bodům a skóre 9:9 tak v Kalich Areně obsadili 4. příčku. Vítězem se stala Hvězda.

Až do Liberce cestovali na turnaj šesťáci, kteří ve velké konkurenci domácích Tygrů či Plzně obsadili páté místo. Aneta Šenkova se navíc stala nejlepší gólmankou turnaje.