7. 3. 2019 | Martina Kramerová

Útočník Shchegolkov: Budeme bojovat dál. Nesmíme se toho bát

Síť jihlavské klece rozvlnil v úterý i ve středu a neúnavně bojoval o každý centimetr ledu. Ani jeho příspěvek však na soupeře nestačil a Jihlava si odvezla další vítězství i mečbol v celé sérii. Přesto Vadim Shchegolkov rozhodně nevěší hlavu. Stadion podle něj předvedl dobrý výkon a má na čem stavět. „Začátek byl výborný. Pak jsme udělali nějaké chyby v obraně, což vedlo k porážce. Ale zítra je nový den, nová etapa. Budeme bojovat dál, nesmíme se toho bát,“ burcoval ruský forvard.

Stadion ani napodruhé na Jihlavu doma nevyzrál a prohrál 3:6. Jaký to byl zápas?
Z naší strany to byl v podstatě dobrý zápas, měli jsme výborný začátek, celá první třetina se nám povedla. Ale bohužel jsme udělali hodně chyb v obraně, což vedlo k naší porážce.

Během první třetiny padlo celých pět branek. Čím si vysvětlit takovou produktivitu. Navíc v takovém duelu?
Chtěli jsme na ně hned na začátku vlétnout, a to se nám povedlo. V první třetině jsme se soupeři snažili vnutit naši hru, což se dařilo. Byla to z naší strany velmi dobrá část utkání. V podstatě musíme do každé další třetiny takhle vstoupit a hrát, jako jsme v ní hráli. To je klíč k úspěchu.

2/2
Bilance Vadima Shchegolkova? Ve dvou domácích zápasech vsítil dva góly.

Ve zbytku utkání už se trefoval jen soupeř. Které pasáže hry byly pro konečný výsledek rozhodující?
Klíčová byla podle mého druhá třetina, kdy jsme dostali hloupé góly. Bohužel to bylo právě to, co vedlo ke špatnému výsledku.

V utkání jste několikrát vedli a Dukla se pokaždé dotáhla. Mohla jí pomoct psychická výhoda v podobě úterní výhry?
Neřekl bych. Spíš jsme my dělali chyby, které jsme dělat neměli. Vedlo to ke gólům v naší bráně a bohužel jsme už pak nedokázali soupeře dohnat a otočit to.

Série s favoritem je hodně vyrovnaná a vyhecovaná. Bere asi hodně psychických i fyzický sil, že?
Bere. Hrajeme proti dobrému a rychlému týmu. My máme mladé mužstvo, ale stejně se snažíme jim vnutit náš hokej. A to, že jsme prohráli, není nic strašného. Budeme bojovat dál.

Tentokrát se vám velmi dobře dařilo v přesilovkách. Budete právě na nich chtít stavět?
Je pravda, že se nám v nich dařilo, dali jsme z nich dva góly. Ale bohužel to nakonec nevedlo k vítěznému výsledku. Ještě je musíme vypilovat, aby byly ještě lepší. K tomu si musíme udržet bojovnost a nasazení, které nás zdobily doposud. A doufám, že uspějeme.

Fanoušci jsou skvělí. Moc jim děkujeme, chválí Shchegolkov

Vám osobně domácí utkání hodně svědčila. Ve dvou duelech jste dvakrát skóroval. Potěší to i navzdory průběžnému stavu série?
Snažím se hrát víc pro tým a co nejvíc pomáhat. Sice jsem dal gól, ale ničemu to nepomohlo. Takže je to na jednu stranu sice hezké, že se mi střelecky daří, ale na druhou bych branky okamžitě vyměnil za vítězství.

V poslední době nastupujete ve formaci s mladými puškami. Jak vám vyhovuje vzájemná spolupráce?
Trenéři v podstatě mění pětky. Mně se s mladýma klukama hraje dobře. Snažíme se nacházet společný jazyk a pomáhat si.

Doma vás přišlo podpořit velké množství fanoušků, kteří vyprodali Kalich Arenu. Jak se před takovou kulisou hraje?
Bylo to výborné. Byl jsem příjemně překvapen, že v relativně malém městě chodí na hokej tolik lidí. Je skvělé, že nám pořád tak fandí. Za to bych jim chtěl moc poděkovat.

I přes vaši velkou snahu má Jihlava mečbol. S čím v pátek vyrazíte na Vysočinu?
Sice jsme prohráli. Ale zítra je nový den, nová etapa. Našim úkolem bude jet do Jihlavy a tam vyhrát, abychom sérii vrátili zpátky domů. Budeme se na to připravovat, trenéři nám ukážou naše chyby a jak máme hrát. Myslím si, že všechno bude dobré. Hlavně se toho nesmíme bát.