1. 3. 2019 | Vít Trubička

Musíme si sednout nad přesilovkami, říká útočník Voženílek

Jednou z hlavních postav prvního čtvrtfinálového klání na horké jihlavské půdě byl Daniel Voženílek. Přestože se do střelecké listiny nezapsal, vytvořil si opravdu velké množství akcí s nimiž měl Niklas Lundström velké problémy. „Úspěšná pro nás byla zejména hra pět na pět, musíme ale přidat více agresivity a zlepšit přesilovky,“ burcoval útočník směrem ke druhému utkání.

Máte za sebou první utkání čtvrtfinálové série. Jaké jsou pocity bezprostředně po něm?
Byl to těžký zápas. Pro spoustu mladých kluků to bylo první play-off v dospělém hokeji. Škoda jen, že jsme si to prohráli v přesilovkách, které by nás naopak měly nastartovat. Jejich hru musíme do nadcházejícího duelu vylepšit.

Ač tomu výsledek úplně neodpovídá, první a třetí třetinu jste byli Dukle minimálně vyrovnaným soupeřem. Co na ni platilo?
Ve hře pět na pět jsme sice hráli více u nás v pásmu, což ale s takhle mladým mužstvem prostě je, ale hráli jsme velmi vyrovnaně. Bohužel rozhodly početní výhody a nevýhody.

Pomohl vám, i co se sebevědomí týče, rychlý gól Davida Merty z počátku první třetiny?
Určitě. Šli jsme do zápasu s tím, že bychom chtěli urvat vedení a počkat, s čím na nás soupeř přijde. Bylo to opět pro mladé hráče, aby si zkusili play-off. Rozhodně nám to pomohlo, škoda jen, že jsme nepřidali gól na 2:0, místo toho jsme dostali na 1:1.

Jak velké problémy vám dělal útok Jihlavy?
Soupeř měl kvalitní hráče, velké, silné. Uměli se držet na puku a dát si přihrávku. V tom je to pro nás složité a musíme na sto procent plnit systémové věci, které nám trenéři řeknou. Pokud tohle budeme činit, bude fungovat naše hra a můžeme uspět.

Když se vrátím k přesilovkám, co stálo za tím, že se Jihlava prosadila dvakrát v oslabení?
My jsme se na to připravovali na videu. Víme o tom, že Jihlava má nejlepší oslabení v lize. Dokázala v nich vstřelit patnáct gólů. Bohužel jsme na to nezareagovali správně a dostali jsme facku, kterou teď musíme spravit.

Na co z prvního duelu budete chtít navázat?
Určitě na ty slušně odehrané dvě třetiny a hru pět na pět, kdy jsme dodržovali ty věci, které jsme dodržovat měli. Musíme ale přidat trochu více agresivity.

Co naopak ještě bude potřeba změnit?
Určitě přesilovky. Musíme si sednout a popovídat, jak to budeme hrát. To je podle mě asi to nejvíc potřebné.