17. 2. 2019 | Kateřina Kubatková

Zápas pro Aničku i tombola! Do Litoměřic dorazí silný Motor

Už jen pouhá čtyři kola zbývají do konce základní části Chance ligy. Některé týmy mají postup do pokračování zajištěn, jiné se o play-off musí ještě porvat. Zatímco Motor patří do první skupiny a hraje o to, z jaké pozice půjde do vyřazovacích bojů, Litoměřicím jde o hodně. Proto bude zápas mezi těmito dvěma mužstvy jistě plný nervů a pěkného hokeje. Utkání se navíc uskuteční pod záštitou Nadace BigMat jako charitativní duel pro hendikepovanou Aničku. K tomu se uskuteční věhlasná Hokejová tombola. Jak si kališníci povedou?

Údaje před
57. kolem

8. místo (85 bodů)
Postavení v tabulce
3. místo (98 bodů)
165:152
Skóre
168:122
Markus Korkiakoski (24+30)
Nejproduktivnější hráč
Martin Novák (15+29)
Markus Korkiakoski (24 branek)
Nejlepší střelec
Lukáš Endál (20 branek)
Aleš Pavlas (6+25)
Nejproduktivnější obránce
Žiga Pavlin (7+21)
Tomáš Král 89,58 %
Martin Michajlov 93,22 %
Daniel Dvořák 90,71 %
Úspěšnost brankářů
Jan Strmeň – 91,36 %
Petr Kváča – 92,96 %
Daniel Svoboda – 66,67 %
Přerov – Litoměřice 3:1
poslední utkání
České Budějovice - Třebíč 3:2

Ačkoliv hráči z Ústeckého kraje byli těmi prvními, kdo v letošní sezoně loupil na budějovickém ledě, vzájemná bilance hovoří lépe pro Jihočechy. Ti ji vedou 2:1, takže kališníci ji mohou ještě vyrovnat. První duel musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Ve druhém zápase rozhodovalo prodloužení, které připsalo úspěch Budějovicím. Třetí zápas režíroval jasně Motor a zvítězil 5:1.

České Budějovice mají za sebou třízápasovou sérii výher. Nejprve na domácím ledě deklasovaly Havířov, poté braly tři body v Ústí nad Labem a v posledním utkání porazily Třebíč. V tabulce patří Jihočechům třetí příčka, rozhodně ale nelze říct, že nemají o co hrát. Na druhý Vsetín jim chybí pouhé dva body. Před třetím Kladnem mají náskok jen jeden bod. Jistě se tedy budou chtít vydat do vyřazovací části z co možná nejlepší pozice.

1:2
Taková je bilance kališníků z letošních zápasů s Motorem.

Kališníci utrpěli v posledních dvou zápasech prohru. Nejdřív nestačili jen těsně na druhý Vsetín, potom zůstaly tři body na ledě Přerova. Tato bilance Severočechům rozhodně nelichotí. O motivaci však mají postaráno, v tabulce sice zaujímají první postupovou příčku, na tu si ale dělá nároky i devátý Frýdek-Místek, který na Litoměřice ztrácí jediný bodík. Nelze opomíjet ani desátou Třebíč, jíž na postup momentálně chybí devět bodů. Tady už jsou ale šance od dost menší.

Pokud se naopak podíváme v tabulce na pozice před Stadionem, na sedmém místě se stejným počtem bodů je momentálně Prostějov, se kterým se kališníci utkají ve středu 20. 2. 2018. Šestý je potom Havířov, jenž má sice tříbodový náskok na dva týmy za ním, ale také má o jeden odehraný zápas více.

Poslední vzájemné utkání v základní části bude navíc speciální. Tento zápas se rozhodla zaštítit Nadace BigMat, která vybrané peníze daruje malé Aničce, jež by potřebovala do svého domu plošinu, aby mohla na svém invalidním vozíku překonat schody. Během utkání bude probíhat mimo jiné i Hokejová tombola, ze níž 50 % vybraných peněz poputuje k výherci. Zbylých 50 % věnuje klub právě Aničce.

První vhazování tohoto utkání proběhne v Kalich Areně v pondělí 18. 2. 2018 v 18 hodin. Stream bude k vidění na Hokejka TV.