13. 1. 2019 | Martina Kramerová

Podruhé za sebou doma! Stadion přivítá pátý Havířov

V základní části letos naposledy. Stadion se v probíhající sezoně střetl s Havířovem už třikrát. Na půdě Kalich Areny ho tak čeká poslední vzájemný duel. Prozatím drží kališníci v soubojích s AZetem příznivou bilanci. Dvakrát soupeře z druhého konce republiky porazili, jen jednou prohráli. Udrží se na vlně pozitivních výsledků, nebo Residomo vyrovná „skóre?

Údaje před
46. kolem

7. místo (64 bodů)
Postavení v tabulce
5. místo (69 bodů)
123:116
Skóre
131:103
Markus Korkiakoski (18+24)
Nejproduktivnější hráč
Branislav Rehuš (13+20)
Markus Korkiakoski (18 gólů)
Nejlepší střelec
Jan Maruna (15 gólů)
Aleš Pavlas (6+20)
Nejproduktivnější obránce
Antonín Bořuta (3+14)
Tomáš Král 89,34 %
Daniel Dvořák 90,53 %
Martin Michajlov 92,49 %
Úspěšnost brankářů
Ondřej Bláha 89,94 %
Jan Lukáš 92,64 %
Litoměřice - Kladno 2:5
Poslední utkání
Třebíč - Havířov 5:2

Litoměřice svedl ligový los proti AZetu hned na začátku letošního ročníku. A pro kališníky to byl vcelku špatný start. Na půdě Havířova totiž začali soutěž porážkou, když padli výsledkem 2:4. Pak si však modrooranžový soubor spravil chuť a dal soupeři pěknou lekci. Na ledě Kalich Areny si domácí s chutí zastříleli a po dvou brankách Kloze a jedné trefě Havelky vyhráli 3:0.

Bilanci Stadion ještě vylepšil v Havířově, odkud zkraje prosince přivezl těsný triumf 2:1. Ten gólově zajistili Jícha s Klozem a svěřenci trenérského dua Bruk-Tvrzník strhli počet výher na svou stranu.

Do čtvrté bitvy vstoupí s velkou motivací. Chtějí totiž odčinit porážku s Kladnem, kterou zapsali před pouhým dnem. O vítězství Rytířů rozhodla první třetina, jež se kališníkům vůbec nepovedla. Tříbrankové manko sice dokázali stáhnout na rozdíl dvou tref, pak však opět zaúřadovali Středočeši a náskok získali zpět. Naději ještě vykřesal Dvořák, závěrečný zásah Kladna do prázdné klece však dal výsledku konečnou podobu.

„Úvod se nám nepovedl. Chybělo nám i trochu štěstíčka. Druhou a třetí třetinu jsme hráli tak, jak jsme chtěli. Bruslili jsme, napadali, byli důrazní. Tahali jsme až do konce a ukázali dobrou tvář,“ hodnotil kapitán Aleš Pavlas.

Třetí nejlepší obrana proti úderném útoku. Kdo uspěje?

Ani Havířovu se v posledním utkání vůbec nevedlo. Na půdě Třebíče byl sice mírným favoritem, papírové předpoklady ale nenaplnil a odjel z okraje Vysočiny bez bodu. Bílé hvězdy rozebraly hostující obranu a triumfovaly 5:2. To AZetu v pořadí ligy ale příliš neuškodilo a prozatím drží 5. příčku. Ani Stadion si prohrou nepohoršil a zůstal sedmý. V pondělí se tak utkají dva týmy z těsného sousedství tabulky. Residomo si oproti Litoměřicím hýčká pětibodový náskok, odehrálo už ale o dva zápasy víc.

Stadion si musí ve vzájemné bitvě dát pozor především na ofenzivu vedenou patnáctigólovým Janem Marunou. Na něj se ve střelecké produktivitě tlačí se 14 brankami Tomáš Gřeš a Radek Veselý. Na druhé straně však tvrdí útočnou muziku úderné trio Korkiakoski-Kloz-Kadlec. Prvně jmenovaný nastřádal už 18 tref, zbylí dva kališníci mají na kontě jen o dvě branky méně. Proti AZetu se budou muset hodně snažit, Havířov totiž z pohledu inkasovaných gólů disponuje třetí nejlepší obranou Chance ligy. Méně gólů dostaly jen Jihlava a Motor.

Povede se Stadionu prolomit pevnou obranu soupeře a navázat na dvě předchozí novoroční vítězství? Zápas začíná v pondělních 18 hodin. Pokud nemůžete být přímo na stadionu, určitě si pusťte živý přenos na Hokejka TV.