11. 1. 2019 | Tereza Kejřová

V novém roce Stadion neporažen. Prodlouží sérii výher i proti druhým Rytířům?

Litoměřičtí vyhráli předchozí tři utkání a mají šanci svou šnůru výher ještě natáhnout. Po triumfu nad Prostějovem a úspěšném výjezdu do Kadaně čeká kališníky náročná výzva. Jejich příští soupeř, kladenští Rytíři, v současné době totiž figuruje na druhé příčce. V předchozích dvou vzájemných utkáních si oba týmy obhájily domácí prostředí. Podaří se kališníkům v Kalich Areně Rytíře znovu zastavit?

Údaje před
45. kolem

7.
Postavení v tabulce
2.
121:111
Skóre
143:103
Markus Korkiakoski (18+24)
Nejproduktivnější hráč
Petr Vampola (11+29)
Markus Korkiakoski (18 gólů)
Nejlepší střelec
Ladislav Zikmund (18 gólů)
Aleš Pavlas (6+20)
Nejproduktivnější obránce
Brendon Nash (4+15)
Tomáš Král – 89,37 %
Daniel Dvořák – 90,53 %
Martin Michajlov – 92,90 %
Úspěšnost brankářů
Lukáš Cikánek – 92,07 %
Adam Brízgala – 91,12 %
Kadaň – Litoměřice 1:2
Poslední utkání
Kladno – Třebíč 4:2

Kladno má v novém roce na kontě zatím dvě výhry a jednu prohru. Na domácím ledě poznali Rytíři hořkost porážky proti Havířovu. Havířovským se dařilo tak dlouho dotahovat, až nakonec obrátili utkání ve svůj prospěch.

Kladno si však v dalších duelech zlepšilo náladu a vítězně si počínalo na ledě ústeckého Slovanu, byť těsně 4:3. V posledním utkání na domácím ledě pak Rytíři porazili "bílé hvězdy" z Třebíče výsledkem 4:2.

Rytíři mají oporu především ve svých brankářích. Lukáš Cikánek a Adam Brízgala se oba nacházejí v top 10 gólmanů celé Chance Ligy. Oba drží vysokou procentuální úspěšnost. Přesněji, první jmenovaný má po jednadvaceti zápasech úspěšnost 92,07 % a Adam Brízgala 91,12 %.

Celkově se pak Kladenští mohou spoléhat na obrannou činnost, při 103 obdržených brankách se řadí mezi nejúspěšněji bránící týmy soutěže. Nicméně ani v produktivitě nezahálí a s počtem 143 vstřelených branek taktéž patří mezi nejlepší týmy. Stadion tak čeká velmi těžký zápas.

Prodlouží kališníci sérii výher na čtyři utkání?

Pondělní utkání na domácím ledě proti Prostějovu nahnalo kališníkům novou energii do žil. I přes dlouhou pauzu se rozjeli do skvělého tempa a Prostějovu nasypali pět branek. Vysoká výhra 5:1 a dvougólový střelec Filip Helt, to znamenalo pro kališníky zisk tří bodů z prvního utkání v roce 2019.

Autorka fotografie: Karolína Štolcová

Při výjezdním utkání proti Trhačům se však střelecky dařilo o něco méně. I přes velké množství vyprodukovaných šancí se kališníkům v prvních dvou částech nepodařilo proměnit žádnou z nich. Ve druhé třetině se navíc Kadaň dostala do vedení a to znamenalo výzvu do třetí třetiny. Obrat naservíroval dvougólový střelec Martin Kadlec.

Třetí vzájemná bitva mezi kališníky a Rytíři, to je program pro pozdní sobotní odpoledne v litoměřické Kalich Areně. Úvodní buly bude vhozeno v 17:00. Přímý přenos z tohoto utkání můžete sledovat na Hokejka TV.