9. 12. 2018 | Martina Kramerová

Ústí dost kousalo, pak odpadlo. Cena pro hráče utkání? Fajn pocit, hlásí Kadlec

Byl jedním z hlavních hrdinů sobotního derby. Ústí sice Stadionu odskočilo o dva góly, útočník Martin Kadlec však nastartoval ofenzivní motor a načal cestu k obratu. Nejprve vsítil kontaktní branku, poté pomohl asistencí k vyrovnání na 2:2. Kališníci následně srazili soupeře dalšími čtyřmi trefami a mohli oslavovat důležitý triumf. Čerstvě třicetiletý forvard byl za své snažení i odměněn. Byl to totiž vyhlášen nejlepším hráče zápasu.

„Potěší to stejně jako góly. Mám z toho fajn pocit a velkou radost,“ řekl o ocenění snajpr, jenž na ledě neustále zamotával hlavu ústecké obraně skvělými útočnými kousky. Gól a nahrávka tak byly zaslouženou odměnou, z které měl Kadlec velkou radost.

„Pro každého hráče je důležité, když dá branku, nebo přidá alespoň nahrávku. Je to svým způsobem taková třešnička na dortu. Jsem moc rád, ale hlavní je to, že se mi podařilo pomoct týmu,“pověděl čerstvě třicetiletý forvard.

11
Tolikátý gól letošní sezony přidal Kadlec do svých statistik.

Ačkoliv by se mohl výsledek zdát jako jednoznačný, Ústí bylo na začátku na koni. Stadion totiž srazily dvě rychlé branky, které se mužstvu zpoza Střekova povedlo vsítit. Přesto kališníci podle Kadlece platili celé utkání za dominantnější tým.

„Myslím si, že jsme byli celý zápas lepší. Trochu nám utekl začátek a soupeř se dostal do vedení 2:0, ale věřím tomu, že jsme všichni měli v hlavě, že utkání i za nepříznivého stavu můžeme a chceme otočit. To se nakonec povedlo a jsme rádi za tři body,“ hodnotil průběh duelu.

Utkání dokonce přirovnal k předchozí bitvě s AZetem. „Měli jsme herní převahu, ale oni se párkrát dostali do naší třetiny a vytěžili z toho góly. Podobný zápas jsme měli my v Havířově. Nám se tam naštěstí povedlo vyhrát a nedopustit, aby zase tady vyhrálo Ústí,“ srovnával dvoubodový útočník.

Ústí bojovalo. My byli lepší, myslí si Kadlec

Co bylo v severočeském derby klíčovými momenty? Kromě vyrovnání i třetí a čtvrtý gól. „Dokud skóre bylo 3:2 a 4:2, Ústí kousalo. Měli šance, bojovali. Po naší čtvrté brance začali odpadat a po páté trefě už byli odevzdaní. Už neměli takový grif, který měli první dvě třetiny,“vypíchl Kadlec důležité chvíle.

Zároveň přiznal, že zásadní byla i slušná disciplína. Až na závěrečné minuty se Litoměřičtí nenechali takřka vůbec vyloučit a nedali tak protivníkovi možnost si zahrát v početní výhodě. „Určitě to bylo důležité. V oslabení se tým dostává z tempa, soupeř naopak. Proti Ústí nám pomohlo to, že jsme podle mého měli lepší pohyb a neměli důvod dělat fauly,“ uvažoval.

Teď čeká kališníky krátký odpočinek a další soupeř. V pondělí vyrážejí na kraj Vysočiny, kde na svou bodovou šanci číhá houževnatá Třebíč. „Všichni víme, že v Třebíči to nebude jednoduchý zápas. Nepadá tam moc branek. Bude důležité, jak zvládneme začátek. I to, kdo vsítí první gól. My se budeme snažit, abychom předvedli co nejlepší výkon a zase vyhráli,“ uzavřel „hráč“ utkání.