2. 11. 2018 | Martina Kramerová

Domácí bitva o body. Kališníci na svém ledě přivítají nováčka z Poruby

A zase doma. Kališníci se po zápasové pauze a duelu ve Frýdku opět představí na domácím ledě. V utkání 21. kola Chance ligy tentokrát přivítají nováčka z Poruby. V první vzájemné bitvě odešli z ledu jako vítězové Litoměřičtí, když dokázali triumfovat výsledkem 5:3. Ani jeden z týmů navíc v minulé ligové zastávce nebodoval, a tak budou chtít oba zaváhání napravit. Zapíše se do statistik jako vítěz Stadion, nebo Torax?

Údaje před
21. kolem

7. místo (31 bodů)
Postavení v tabulce
10. místo (28 bodů)
59:52
Skóre
66:70
Jan Kloz (10+11)
Nejproduktivnější hráč
Jan Káňa (8+8)
Jan Kloz (10 gólů)
Nejlepší střelec
Petr Kanko (10 gólů)
Aleš Pavlas (2+9)
Nejproduktivnější obránce
Patrik Urbanec (1+5)
Tomáš Král – 90,16 %
Martin Michajlov – 93,71 %
Úspěšnost brankářů
Daniel Dolejš – 91,63 %
Hynek Kůdela – 88,89 %
Frýdek – Litoměřice 4:2
Poslední utkání
Poruba - Třebíč 3:5

Po týdenním zápasovém volnu vyrazili hokejisté Litoměřic napříč republikou, aby zkřížili hokejky s Frýdkem-Místkem. Přestože se soupeř nachází v dolní polovině tabulky, dokázal se vzepřít papírovým předpokladům a po úterním triumfu nad Ústím ve středu srazit i Stadion 4:2.

Kališníci tak museli po sérii čtyř výher v řadě kousat prohru. Jedním z důvodů tříbodové ztráty byla podle obránce Gaspara špatná koncovka. Přestože Stadion rysy přestřílel, na góly prohrál. „Celou třetí třetinu jsme marně dobývali branku soupeře. Měli jsme řadu šancí, které jsme neproměnili. Tenhle zápas byl hlavně o koncovce. Frýdek využil své šance a my jsme to nedokázali. To byl pro soupeře klíč k vítězství,“ řekl střelec jedné z branek.

V sobotu budou chtít svěřenci trenérů Bruka a Tvrzníka své zaváhání napravit, do Kalich Arény dorazí Poruba, kterou kališníci už jednou porazili. Na konci září na horké půdě soupeře získali všechny body za vítězství 5:4. Svými góly duel rozhodli Pavlas, Kadlec, Korkiakoski a Kloz.

Poruba byla na začátku sezonu ve slušném laufu, pak jí ale došly síly a postupně klesla až na 10. příčku tabulky. Zatímco nejlepší období Torax zažil v prvních čtyřech kolech, kdy čtyřikrát triumfoval, to nejhorší naopak v průběhu října. To Ostravané hned čtyřikrát za sebou padli. Od té doby střídají výsledky jako na houpačce. Naposledy nestačili na Třebíč, jíž podlehli 3:5.

Stejně jako Stadion ale mužstvo z druhého konce republiky umí na silnější soupeře. O body už obralo Kladno (2:1sn, 5:2) nebo Jihlavu (3:2sn). Kališníci si připsali cenné skalpy Českých Budějovic (5:4sn), Kladna (3:2) a Jihlavy (4:3p).

Domácí arénu tak čeká velmi zajímavý zápas. V tabulce od sebe oba týmy dělí pouhé tři body. Poruba dokonce vsítila v dosavadním průběhu soutěže o 7 branek víc, na druhou stranu jich ale o 18 víc inkasovala. A zatímco v ofenzivě kališníků válí Jan Kloz s deseti trefami, stejný počet přesných zásahů nasbíral i porubský Kanko.

Který tým si vylepší reputaci a získá cenné body? Zápas mezi Litoměřicemi a Porubou začíná v Kalich Aréně v 17:00, přenos můžete sledovat na Hokejka TV.