30. 10. 2018 | Martina Kramerová

Po pauze Frýdek. Stadion vyráží pro body do dalekého Slezska

Po krátké pauze je tu opět Chance liga. Kališníci si mohli v uplynulém týdnu vychutnat zápasové volno, ve kterém potrénovali a nabrali síly. Teď před nimi ale leží další výzva. V rámci 20. kola změří síly s Frýdkem-Místkem. Tým, jenž odjel v září z Kalich Arény jako poražený, se však namlsal vysokým triumfem proti Ústí. Jak si proti němu Litoměřice povedou?

Údaje před
20. kolem

13.
Postavení v tabulce
6.
57:69
Skóre
57:48
Rostislav Martynek (6+6)
Nejproduktivnější hráč
Jan Kloz (10+11)
Rostislav Martynek (6 gólů)
Nejlepší střelec
Jan Kloz (10 gólů)
Jan Bartko (3+7)
Nejproduktivnější obránce
Aleš Pavlas (2+8)
Nick Malík – 88,58 %
Lukáš Daneček – 85,37 %
Úspěšnost brankářů
Tomáš Král – 90,68 %
Martin Michajlov – 93,71 %
Daniel Dvořák – 91,43 %
Frýdek – Ústí 6:2
Poslední utkání
Litoměřice - Třebíč 3:2

Celý týden. Tak dlouho si hráči Stadionu nezahráli soutěžní utkání. V sobotním kole měli volný los, a tak vstoupí do kolotoče Chance po celých sedmi dnech. Přestože si litoměřický tým užil i krátké dvoudenní volno, které svým svěřencům naordinoval trenér Bruk, ve zbytku času pilně trénoval, aby se co nejlépe připravil na dalšího soupeře.

Tím bude ve středu na venkovním ledě Frýdek-Místek. Kališníci se v Hale Polárka utkají s celkem, jemuž se úvodní čtvrtina ligy příliš nepovedla. Se šestnáct body a skóre 57:69 totiž okupuje až takřka poslední místo tabulky.

Nejbližší litoměřický protivník zvítězil v průběhu sezony pouze pětkrát, ve zbytku utkání musel kousat prohru. Naposledy nestačil na Třebíč, se kterou prohrál vysoko 0:6.

Stadionu se naopak momentálně daří. Po prohře v Kadani nastřádal čtyři triumfy v řadě a usadil se na 6. příčce ligového pořadí. V něm mu na záda dýchá Přerov, jenž je jen o skóre horší.

V letošním hokejovém ročníku se kališníci s Frýdkem už jednou utkali, když soupeře z druhého konce republiky přivítali v Kalich Aréně. A nedopustili, aby si odvezl jediný bod. Ještě na úvod závěrečné třetiny sice Stadion prohrával 1:3, pak ale třemi trefami otočil vývoj skóre a opanoval duel výsledkem 4:3.

Brankami vítězství zařídili Flynn, který vsítil dokonce dva góly, a Kadlec s Voženílkem. Teď budou chtít Litoměřičtí šňůru výher ještě natáhnout. Ve venkovních utkáních se jim ale příliš nedaří, pokud by se hrálo jen na venkovní výsledky, patřilo by Stadionu až desáté místo.

Frýdku se však o chlup lépe naopak vede spíš venku a domácí Hala Polárka rozhodně neplatí za nedobytnou pevnost. V úterní dohrávce s Ústím tomu ale bylo jinak. Slezané hodili za hlavu předchozí prohry a na domácím ledě roznesli Severočechy na kopytech. Díky výhře 6:2 se dokonce posunuli tabulkou směrem vzhůru – z předposledního na třinácté místo.

Stadion může využít toho, že Frýdečtí odehrají druhý duel za sebou ve velmi krátkém časovém intervalu, navíc určitě budou chtít zužitkovat prostupnost domácí obrany, která inkasovala už 69 branek. Z pohledu vstřelených gólů je však skóre vyrovnané, oba týmy zaznamenaly 57 tref. Co nakonec v duelu rozhodne?

Zápas začíná v Hale Polárka v 18:00. Sledovat ho můžete živě na Hokejka TV.