9. 9. 2018 | Kateřina Kubatková

Kališníky čeká derby na domácím ledě!

V prvním domácím utkání v letošní Chance lize Litoměřice vyzvou svého rivala z Ústí nad Labem. První kolo nepřineslo kališníkům žádný bod, jelikož neuspěli na ledě Havířova, kde prohráli 2:4. Slovan uhrál na domácím ledě s Třebíčí jeden bod, protože prohrál po samostatných nájezdech 3:4. Derby se uskuteční v pondělí 10. 9. 2018 od 18 hodin v Kalich Areně. Přímý přenos můžete sledovat na Hokejka TV.

Slovan posílil na všech frontách

Opravdových nováčků v týmu Slovanu je pět. Prvním z nich je Jakub Mert. Tento obránce nastupoval v minulé sezoně v DHL extralize juniorů. Za Pardubice odehrál 44 zápasů, ve kterých si připsal 4 góly a 12 asistencí. Jeden zápas odehrál také ve druhé lize za HC BAK Trutnov. S první ligou zatím žádné zkušenosti nemá. Další posilou do obrany je Jakub Březák, který do Ústí přišel z Litvínova. V předešlé sezoně nastupoval za Litvínov v DHL extralize juniorů, odehrál zde 22 zápasů a připsal si celkem 29 bodů. Dalším nováčkem, tentokrát v bráně, je Dominik Groh. Tento dvacetiletý gólman přichází Mladé Boleslavi, za kterou v sezoně 2017/18 odehrál v extralize 7 zápasů a v DHL extralize juniorů 11 zápasů. Dalších 33 startů si v loňské sezoně připsal ve WSM lize za Prostějov. V útoku Slovan posílil také, Martin Tůma naposledy hrál v sezoně 2013/14, a to ve WSM lize za HC Most. Dalším novým útočníkem je jednadvacetiletý Jakub Planý, ten má zatím zkušenosti pouze s druhou ligou, kde nastupoval za NED Hockey Nymburk a z 33 zápasů vyšel s 27 body. Staronovými posilami v kádru Slovanu jsou obránci Lukáš Zukal, Martin Weinhold a Jan Látal, který sice za Ústí nehrál v minulé sezoně, ale v sezoně 2015/16. Útočníci, kteří se hlásí jako posily ve Slovanu, a nejsou zde nováčky jsou Václav Krliš, Milan Davídek a Lukáš Volf. Kádr Slovanu opustili dva hráči, a to Vladimír Brož, který odešel do Třebíče, a Ladislav Gengel.

Slovan si v prvním kole Chance ligy připsal bod

Ústecký Slovan v prvním kole přivítal na svém ledě tým Třebíče. Protože po základní hrací době i prodloužení byl stav nerozhodný 3:3, musely o výsledku rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých vyhráli hosté 2:0. Z domácích se gólově prosadil Jiří Severa, který si poté připsal ještě jednu asistenci. O druhý gól domácích se postaral Jaroslav Roubík, který i asistoval u první branky. Potřetí mezi tyče procedil puk Antonín Melka, který si připsal také asistenci u druhého gólu. Jednou také asistoval Jakub Vágner. Během přípravy se Ústí zúčastnilo celkem devíti utkání, ve třech z nich prohrálo a v šesti vyhrálo. Mezi týmy, se kterými se Slovan utkal, byly jak druholigové (Děčín, Sokolov) tak prvoligové (Kladno) kluby. Dále Slovan v posledním přípravném utkání změřil síly s extraligovým Litvínovem, se kterým ovšem prohrál vysoko 2:6. Mezi přátelskými utkání nechyběly také týmy z jiných států, jako Zeller Eisbären z Rakouska nebo Lausitzer Füchse a Dresden z Německa.

Posledních pět zápasů HC Slovan Ústí nad Labem

  • Ústí nad Labem – Třebíč 3:4 sn
  • Litvínov – Ústí nad Labem 6:2
  • Ústí nad Labem – Dresden 1:2
  • Zeller Eisbären – Ústí nad Labem 1:6
  • Zeller Eisbären – Ústí nad Labem2:3 pr.
  • Stadion v prvním kole neuspěl na ledě Havířova

    Kališníci na první utkání v letošní sezoně vyrazili do Havířova, kde ovšem neuspěli a prohráli 2:4, ačkoliv po druhé třetině ještě vedli 2:1. Z litoměřického týmu se první prosadil Jan Kloz, kterému asistovali Martin Kadlec a Markus Korkiakoski. Druhou litoměřickou branku dal Michael Gaspar za asistence Martina Havelky a Oscara Flynna.

    Posledních pět zápasů HC Stadion Litoměřice

  • Havířov – Litoměřice 4:2
  • Litoměřice – Kladno 2:1
  • Litoměřice – Salzburg Akademie 2:1
  • Slavia – Litoměřice 4:1
  • Litoměřice – Sokolov 2:4