7. 9. 2018 | Vít Trubička

David Bruk: Chtěli bychom se prezentovat aktivním, útočným hokejem a získat co nejvíce bodů

Jako hlavní trenér má za sebou David Bruk první srpnovou přípravu s litoměřickým týmem. Její průběh zhodnotil velice pozitivně, potěšil ho zejména přístup hráčů. Do nové sezóny si tým stanovil celkem jednoduché cíle. Oproti minulému ročníku chce trenérský tým zejména zlepšit produktivitu hráčů, ta byla pro Bruka nejpalčivějším problémem loňské sezóny.

Hráči Stadionu mají za sebou celou letní přípravu a všechny přípravné zápasy. Podle Davida Bruka proběhla celá příprava v pořádku a jako trenér je s ní spokojen. „Když se bavíme o červnu, tak hráči pracovali výborně a s kondičním trenérem odvedli penzum práce.“. Na ledové ploše měli hráči ideální podmínky k trénování. V srpnové přípravě měli litoměřičtí dle slov Davida Bruka dostatek přípravných zápasů. „ Až soutěž potom ukáže, jak jsme se připravili.“ Rovněž je David Bruk spokojen s přístupem hráčů v přípravě. „Skvěle trénovali starší hráči, jsem nadšený z přístupu Kloze, Pavlase, Smetany a dalších starších hráčů.“ Tím přinesli mladším hráčům inspiraci, které se postupně chytali. To bylo pro Bruka velice pozitivní myšlení. Hlavní kouč si pochvaluje i spolupráci v rámci celého trenérského týmu. „Spolupráce a komunikace od kondičního trenéra, přes trenéra gólmanů, po Dana Tvrzníka a Miroslava Přerosta je perfektní.“

Během posledních čtrnácti dnů se konsolidoval celý hráčský tým. Ten již trénuje v kompletním složení a v plné sestavě nastoupil i do dvou posledních mistrovských zápasů. Do projektu Dukla se již zapojili všichni hráči, navíc kádr doplnili Lukáš Válek s Denisem Kusým. Další příchody momentálně trenérský tým nečeká. „Ohledně odchodů budeme reagovat na to, jak se bude vyvíjet Extraliga, protože projektoví hráči samozřejmě patří jiným klubům a uvidíme, co s nimi budou kluby zamýšlet.“ Vysvětluje trenér Bruk případné pohyby hráčů v průběhu sezóny.

„Do prvních zápasů půjdeme s tím, že chceme vyhrát.“ Velmi jasně stanovil David Bruk cíle pro vstup do nadcházející sezónu. Obecně by se kališníci chtěli prezentovat aktivním, útočným hokejem, získat co nejvíce bodů a tím pádem se pohybovat v tabulce co nejvýše to půjde.

Přestože Bruk minulou sezónu speciálně Litoměřice nesledoval, zaměřoval se pouze na hráče, kteří věkově spadali do kategorie U18, díky videozáznamům a sestřihům ze zápasů si udělal určitou představu o hře Stadionu. Minulou sezónu vyhodnotil jako dlouhodobě nadstandartní a vypadala velice dobře. „V prosinci se to bodově zadrhlo, protože do toho vstoupily odchody hráčů a reprezentační akce. To neovlivníme ani letos.“ Teprve se ukáže, kolik hráčů zůstane z původního kádru. Oproti minulé sezóně by chtěl David Bruk zlepšit zejména produktivitu, ta byla podle něj zejména u mladších hráčů nejpalčivějším problémem. „Loňská sezóna mi přišla dobrá, ale zejména mladí hráči nebyli produktivní. Sice si vytvářeli nějaké šance, ale nebyli schopní je přeměnit v góly.“