4. 6. 2018 | Tereza Kejřová

David Bruk: Zázemí v Litoměřicích je perfektní

První trénink 4. června přinesl první seznámení nového trenéra Stadionu Davida Bruka s některými hráči a zázemím v Litoměřicích. To zatím hodnotí velmi pozitivně. S hráči projektu Dukla měl většinou možnost pracovat v mládežnických reprezentačních týmech ve kterých dosud působil. A s kterými hráči se měl možnost setkat na prvním tréninku? I to se v článku dozvíte.

Jste nově trenérem české reprezentace U19 a přesto jste se rozhodl přijmout nabídku klubu v první lize. Kdy a kde jste se o ní dozvěděl?
O nabídce jsem se dozvěděl ještě před mistrovstvím světa. Než jsme odlétali na mistrovství kategorie U18 do Ruska jsem dostal tuto nabídku od Tomáše Krále na svazu.

V Litoměřicích se mění pozice trenéra po třech letech. Co vás přesvědčilo o přijetí nabídky právě zde?
Líbí se mi projekt Dukla a líbí se mi zázemí zde v Litoměřicích. Jsou zde zkušení hráči, potom tu jsou hráči z projektu Dukla, tzn. reprezentanti do dvaceti nebo devatenácti let a s těmito hráči jsem byl na mistrovství do osmnácti let. V podstatě s kluky této kategorie jsem dlouhodobě pracoval, takže asi tohle rozhodlo.

Jaké budou vaše první kroky zde v Litoměřicích?
První kroky vedly nejdříve do trenérské šatny a pak do kabiny hráčů.

Jak se Vám zatím líbí zázemí a stadion Litoměřic?
Je to skvělé. Tréninkové zázemí je tu perfektní. K dispozici máme maximum toho, co potřebujeme, alespoň co teď vidím v letní přípravě.

Máte v hlavě nějakou vizi, co bude základním cílem pro příští sezónu?
Určitou vizi mám.

Jak se bude lišit kompletní realizační tým? Přivedete si do něj někoho?
Ten tým se obměňoval, ale ne za mého přispění. Nabídku jsem dostal já, potom se tým rozšířil o sportovního manažera, přišel profesionální kondiční trenér. To není otázka na mě, ten tým je širší, ale nesouvisí to s mým příchodem.

V trenérském týmu bude nadále působit Daniel Tvrzník. Jak budete mít rozdělené pravomoci?
Dan je místní, zkušený trenér, zná tým. Samozřejmě jsem šťastný, že s ním můžu pracovat a že tu nebudu úplně začínat od nuly. Nějakým způsobem si rozdělíme pravomoci, ale dnes jsme teprve začali letní přípravu, takže tyhle věci ještě musíme probrat.

V trenérském duu se často vyskytuje kombinace „hodného a zlého“ trenéra. Za kterého se považujete vy?
Já jsem vždycky hodný. (smích)

Kdo chyběl na dnešním tréninku?
Chybělo na něm ještě hodně hráčů, protože někteří měli drobnou nehodu, takže nepřijeli, někteří hráči mají úlevu, protože dodělávají školu a někteří starší hráči přicestují v průběhu tohoto týdne.

Aktuální složení kádru

Brankáři:
Martin Michajlov

Obránci:
Jiří Jebavý, Dominik Málek, Aleš Pavlas, Ondřej Smetana, Ondřej Buchtela, Michael Gaspar, František Klejna, Patrik Marcel

Útočníci:
Daniel Voženílek, Jaroslav Dvořák, Otakar Šik, Michal Pochobradský, Michal Machač, Ondřej Sýkora, Jakub Hašek