6. 5. 2018 | Vít Trubička

Kališníci ve světě: Zástupci inline hokeje

Mnoho litoměřických hráčů, ať už současných, tak i bývalých, nastupuje v letní pauze za další kluby v inline hokeji. Stilmat extraliga Inline hokeje má za sebou po předešlém víkendu za sebou hned tři kola. Své hráče měly Litoměřice ve dvou klubech hrajících inline hokej, za to však ve větším početním obsazení

ILHK Hradec Králové

Za hradecký tým nastoupili hned tři hráči, kteří v loňské sezóně hájili barvy litoměřického celku. Prvním z nich je nejproduktivnější hráč sezóny 17/18 v kališnickém dresu Jan Veselý. Spolu s ním v útoku nastupuje Daniel Voženílek. Kapitánem týmu Hradce je Aleš Půlpán. Ten v Litoměřicích zasáhl do jediného zápasu v této sezóně.

Právě toto trio předvedlo povedenou souhru již v prvním zápase, kdy Hradečtí nastoupili proti středočeským Černošicím. Na celkové výhře 6:3 se Aleš Půlpán podílel dvěma góly a jednou asistencí, Daniel Voženílek vyrovnanou bilancí 1+1 a Jan Veselý jednou asistencí. V té pak pokračovali i v dalším zápase proti obhájci titulu Prague Rats. Byť v tomto zápase domácí Hradec Pražanům podlehl 4:13, litoměřické trio se opět nemusí střelecky stydět, neboť bylo u třech vstřelených gólů. Dva z nich vstřelil Jan Veselý. V bilanci shodné s minulým zápasem pokračoval Daniel Voženílek a dvě asistence pak připadly na Aleše Půlpána. Třetí zápas sehrál Hradec proti pražskému Roller Stormu. Pozice nejproduktivnějšího hradeckého hráče zápasu připadla na Daniela Voženílka, který jednou skóroval a dvakrát asistoval. Na čtvrtém gólu Východočechů se svou trefou podílel Jan Veselý a asistencí Aleš Půlpán. I v tomto zápase však hradecko-pražský souboj dopadl lépe pro Pražany, kteří vyhráli 4:7.

Zdroj fotografie: inlinehokej.cz

Prague Rats

Větší koncentraci současných i bývalých hráčů Stadionu lze nalézt v týmu Prague Rats, stabilně hrajícím v nedalekém Berouně. Jedničkou pražsko-berounského týmu je Martin Michajlov. Asistentem kapitána Krys je někdejší útočník Stadionu a mládežnický trenér Martin Tvrzník. Dres tohoto týmu obléká také další bývalý hráč Stadionu Petr Šinágl. V přípravě na nadcházející sezónu také za Krysy nastupuje Tomáš Rubeš. V minulé sezóně působící ve francouzském Mulhouse. Na soupisce je rovněž veden nejlepší střelec B týmu v základní části minulé sezóny Radek Pavlata, který ale do dvojice utkání tento víkend nezasáhl.

Mistři loňského ročníku Stilmat extraligy začali svou cestu za obhajobou velice povedeně. V prvním zápase v hradecké ČPP Areně porazili domácí celek vysoko 13:4. Bilance Petra Šinágla v tomto zápase činila hned sedm bodů. Ty byly složeny ze třech gólových tref a čtyřech asistencí. Další hattrick si připsal i Tomáš Rubeš, který navíc jednou asistoval. Martin Tvrzník se na demolici hradeckého celku podílel jednou trefou a třemi asistencemi. Jedna gólová nahrávka byla připsána i gólmanovi Martinu Michajlovovi. K druhému víkendovému utkání museli hráči Rats cestovat až do dalekého Uherského Brodu. I ten Pražané vyhráli, byť mírnějším rozdílem, 9:6. Svou střeleckou kanonádu hned v počátku zahájil Tomáš Rubeš. Během čtyřech čtvrtin se dvakrát gólově prosadil a třikrát nahrával. Dvorním asistentem tohoto zápasu se stal Petr Šinágl. Na svém kontě jich má hned pět, k čemuž také jednou skóroval. Martin Tvrzník se pro tentokrát musel spokojit s jedinou asistencí.

Zdroj fotografie: inlinehokej.cz