5. 4. 2018 | Vít Trubička

Šestá třída bojovala o štít města Krnova

Jeden z řady mládežnických turnajů mají za sebou i šesťáci Stadionu. Ti se vydali do dalekého Krnova bojovat o štít tamějšího města. V mezinárodní konkurenci obsadili hráči Stadionu skvělé druhé místo. Před kališníky se dostali pouze hráči třebíčské Horácké Slavie. Kromě toho si hráči Litoměřic odvezli i několik individuálních ocenění

Základní skupina

Litoměřický tým své úspěšné počínání napříč turnajem zahájil už v základní skupině. V té se utkal s pozdějším souputníkem ve finále, s Třebíčí, domácím Krnovem a Barony z Opočna. S každým z týmů hrál Stadion v základní skupině hned dvakrát. Stoprocentní výsledkovou úspěšnost si zajistil proti domácímu celku, jehož rozmetal nejprve 6:1, následně 5:1. Nejvyšší výhru v základní skupině si ale připsal Stadion proti Opočnu, 8:0. Té ale předcházela vzájemná bezgólová remíza. Jediný tým, na který Stadion nestačil již ve skupině, byla Třebíč. Horácká Slavia ovšem oba dva duely ovládla jen velmi těsně. V prvním zvítězila 2:1, ve druhém 1:0. Přesto se ziskem sedmi bodů postoupil litoměřický tým do semifinále play-off.

Play-off

V semifinálovém duelu narazil Stadion na vítěze druhé skupiny, Opavu. A byl to zápas, jaký se na tuto fázi turnaje sluší! Nervy drásající duel našel svého vítěze až v samostatných nájezdech, ve kterých měli více štěstí Litoměřičtí. Ve finálovém souboji narazili opět na Třebíč, která v druhém semifinále porazila slovenskou Banskou Bystricu. V duelu o zlato ale kališníci mírně pokulhávali, čehož Třebíč využila a pro nejcennější kov si dokráčela díky výhře 5:0. Jednu vzájemnou výhru si ale Stadion přecijen připsal, a to ve fanouškovské podpoře, neboť kališníky doprovázela docela silná základna fanoušků, za což si zaslouží poděkování.

Litoměřická výprava

Celý turnaj hráči i jejich rodiče/fanoušci pojali jako zájezdové rozloučení se sezónou. Nutno také říci, že bez podpory rodičů jakožto řidičů by se to obejít nemohlo. Litoměřická výprava na turnaj činila 28 členů, z čehož dvanáct bylo hráčů a šestnáct fanoušků/rodičů.

Do každého zápasu vstupoval Stadion s totožnou sestavou. V ní se během celého víkendu objevili tito hráči: Tobiáš Tvrzník - Štěpán Zahálka, Lukáš Vandrovec, Karel Drahorád, Šimon Hladík - Denis Hlavička, Tadeáš Míček, Tomáš Prokůpek, Matěj Hamr, Filip Ransdorf, Matěj Strádal a Radek Čellenyuk. U trenérského kormidla stáli Daniel Tvrzník a Jiří Ransdorf.

Speciální individuální ocenění si odvezli hned dva litoměřičtí hráči. Nejlepším útočníkem celého turnaje byl Tomáš Prokůpek a nejšikovnějším hráčem byl Tadeáš Míček.

Tadeáš Míček (autor fotografie: Marcel Míček)

Tomáš Prokůpek (autorka fotografie: Karolína Štolcová)

Celkové pořadí turnaje

1. SK Horácká Slavia Třebíč
2. HC Stadion Litoměřice
3. HC Banská Bystrica
4. HC Slezan Opava
5. HKM Krnov
6. HC Náchod
7. HC Berani Opočno
8. MMKS Nowy Targ Podhale