26. 9. 2019 | Martina Kramerová

42 dětí na akci Týden hokeje! Hokejové odpoledne v Kalich Areně na jedničku

Ve čtvrtek 26. září na ledové ploše Kalich Areny proběhl tradiční Týden hokeje. Náborová akce projektu Pojď hrát hokej tentokrát přilákala 42 dětí, které si společně s trenéry a vybranými hráči A týmu užily na ledě i mimo něj spoustu výborné zábavy i legrace. Dvouhodinový program malí sportovci a sportovkyně načali registrací, při níž si mohli zajít pro podpis některého z pěti hokejistů áčka. Poté si vyzkoušeli míčové hry v tělocvičně, opičí dráhu, válení sudů či kotrmelce. Vrcholem akce však byly první krůčky na bruslích a „ledové“ hry pod vedením mládežnických koučů. Dětem navíc s bruslením pomáhali J. Mlčák, M. Kukla, M. Korkiakoski, O. Šik a K. Kangas. Kdo se akce zúčastnil, rozhodně nelitoval. Rodiče i děti zažili moc příjemné odpoledne.

Bohatý program akce Pojď hrát hokej odstartoval registrací, která probíhala od 16:00. Děti dostaly drobné dárky, ale především červené a bílé dresy s logem Českého hokeje, na něž si mohly napsat svá jména. Navíc je čekalo jedno velké překvapení.

Na malé hokejisty a hokejistky se totiž přišlo podívat pět hráčů A týmu, kteří uspořádali malou autogramiádu a podepsali dětem nejen připravené kartičky, ale také hokejky či dresy. Zatímco rodiče se následně vypravili do klubovny, kde je čekala prezentace o ledním hokeji od ředitele klubu Jana Fišery, děti vyrazily do tělocvičny.

A už tam si užily spoustu zábavy. S trenéry si zahrály míčové hry, vyzkoušely opičí dráhu z kuželů a laviček, válely sudy a zkoušely kotrmelce. Pak následovala hlavní část akce – malí hokejisté a hokejistky nazuli brusle a vyrazili na led. I na hrací ploše pro ně byla připravena řada skvělých atrakcí. Některé děti se učily bruslit, jiné se v pohybu na ledě jen zdokonalovaly.

Trenéři učili děti první krůčky, jak na ledě padat, jak dělat rybičky nebo se na bruslích správně pohybovat. Děti si mohly zadovádět i s hráči A týmu. Jan Mlčák, Otakar Šik a Miroslav Kukla děti tahali na laně, Markus Korkiakoski a Kristian Kangas je vozili na hrazdičkách nebo s nimi zkoušeli přihrávky. Odpoledne sice bylo plné pádů, ale také dětského smíchu a nadšení. Hokejová akce se zkrátka skvěle povedla a všichni účastníci si ho bezvadně užili.