1. 2. 2023 | Martina Kramerová

Stadion v závěru základní části posiluje, do klubu se vrací dvě staronové tváře

Stadion před koncem základní části obměňuje kádr. Do mužstva se po necelých třech měsících na Slovensku vrací útočník Tomáš Guman, z Litvínova pak přichází Marek Berka, jenž kališnický dres v minulosti už také oblékal. S Litoměřicemi se naopak loučí Vojtěch Jiruš, který dohraje sezonu v Kolíně. Lukáš Válek a Josef Jícha mají vyřízené střídavé starty do Litvínova, podobně jako další hráči do jiných extraligových klubů. Pod Radobýlem se naopak mohou v případě potřeby objevit hráči ze druhé ligy či juniorské extraligy.

Než odešel v půlce listopadu do slovenské Nitry, odehrál Tomáš Guman za Stadion 19 zápasů s bilancí osmi branek a osmi nahrávek. Produktivní forvard se po necelých třech měsících vrací do Česka a před koncem základní části opět posílí Litoměřice. Pod Radobýl přichází i Marek Berka, který v klubu působil v sezonách 2020/2021 a 2021/2022. Letos nastoupil za Litvínov do 20 utkání extraligy (0+3) a dvaadvaceti duelů Chance ligy v barvách Sokolova (1+4).

„S Tomášem jsme byli v posledních hodinách v intenzívním kontaktu, došlo k dohodě jak s ním, tak s Nitrou. Nechtěli jsme do týmu výrazně zasahovat, ale po posledních výsledcích je potřeba trochu oživení, k čemuž přispějí jak Tomáš, tak Marek Berka. Nyní je potřeba vymanit se ze série porážek a připravit se na vrchol sezony," řekl k příchodům předseda klubu Jan Fišera.

V Litoměřicích naopak končí liberecký útočník Vojtěch Jiruš, který míří do Kolína. Za Stadion i vinou zranění odehrál jen 16 zápasů, v nichž nenasbíral ani bod.

V případě potřeby týmu vypomohu hráči ze druhé ligy nebo juniorské extraligy, třeba sparťanský útočník David Senčák. Lukáš Válek, Josef Jícha a někteří další hráči mají na druhou stranu vyřízené starty do extraligy. Hráči starší juniorského věku (2002 a starší) s vyřízenými střídavými starty mohou za Stadion nastupovat do doby, než po 15. 2. odehrají utkání v extralize. V případě startu v nejvyšší soutěži smí dále pokračovat pouze tam.