30. 1. 2023 | Martina Kramerová

Stadion vyráží na druhý konec republiky. V Ostravě vyzve třetí Porubu

Stadion čeká po pondělní bitvě se Slavií v krátkém časovém sledu další zápas. Tentokrát vyráží do daleké Ostravy, kde vyzve porubský Torax. Kališníci ve venkovním duelu hodlají utnout sérii porážek, která čítá už čtyři zápasy. Podaří se jim proti třetímu celku tabulky bodovat?


Porovnání týmů

3. místo (77 bodů)
Postavení v tabulce
5. místo (69 bodů)
132:101
Skóre
133:120
Tomáš Šoustal (17+16)
Nejproduktivnější hráč
Lukáš Válek (16+20)
Tomáš Šoustal (17 gólů)
Nejlepší střelec
Filip Kuťák (17 gólů)
Jiří Klimíček (3+15)
Nejproduktivnější obránce
Jan Holý (7+18)
Daniel Dolejš (92,37 %)
Ondřej Bláha (91,91 %)
Úspěšnost brankářů
Tomáš Král (91,61 %)
Šimon Sklíba (88,57 %)
Přerov - Poruba 2:3sn
Poslední utkání
Litoměřice - Slavia 1:2

Čtyři porážky v řadě. Tak neúspěšnou sérii za sebou mají kališníci v posledních dnech, kdy postupně podlehli Frýdku, Pardubicím B, Kolínu a Slavii. V příštím utkání je navíc čeká tvrdý oříšek. Vyrážejí totiž na půdu silné Poruby, jež momentálně okupuje třetí příčku tabulky.

Litoměřičtí ale na favority umí. V letošní sezoně už obrali o body vedoucí Třebíč i druhý Vsetín a naposledy Torax na domácí půdě vyprovodili výhrou 2:1 v prodloužení. Na triumf z předvánočního období hodlají navázat, bilance je ale proti nim. Celkově proti týmu z Poruby letos zaznamenali dvě porážky (3:6 a 2:3) a právě jeden triumf.

Poruba však také nezažívá příliš dobré období. V uplynulých pěti kolech vyhrála jen dvakrát, třikrát naopak okusila hořkost porážky. Poradit si dokázala s Jihlavou, které nasázela čtyři góly, a Přerovem, proti němuž triumfovala po nájezdech. Porážku hráči Toraxu kousali v duelech se Zlínem (0:2) a Prostějovem (1:4), od Vsetína navíc dostali nepopulárního bůra.

Vítězstvím proti Zubrům se ale naladili na bitvu se Stadionem vítězně a chtějí přidat další. Potkají se ale s týmem, který má nejlepší ofenzivní letku v lize. Kališníci už nastříleli do sítí soupeřů 133 branek, a i proto se dá očekávat zajímavý duel. Poruba má na kontě jen o trefu méně. V čem je soupeř svěřenců trenéra Přerosta lepší, jsou inkasované branky. Porubští brankáři celkem kapitulovali 101x, ti litoměřičtí 120x.

Na ledě se navíc potkají jedni z nejlepších forvardů ligy. Porubský Tomáš Šoustal má na kontě 17 branek, tedy stejně jako nejlepší snajpr kališníků Filip Kuťák. K tomu se střetne nejúspěšnější celek ligy v procentuální úspěšnosti ubráněných oslabení s mužstvem, jež je druhé nejlepší v soutěži z pohledu přesilovek.

Kališníci ale věří, že na půdě soupeře uspějí. "V Porubě to bude těžký zápas. Pokud budeme obětaví a budeme bojovat jako proti Slavii, tak věřím, že to zvládneme," uvedl obránce Jakub Černohorský. Jak si Stadion povede, lze sledovat od středečních 17:30. Živý přenos poběží na Hokejka TV, textový onlajn nawww.onlajny.com.