21. 9. 2022 | Kateřina Kubatková

Takové chyby se nám nesmí stávat! Burcuje kališníky Přemysl Svoboda

Proti kolínským kozlům zaznamenal gól a dvě asistence. Přesto kališníci padli 5:6 po prodloužení a ani podruhé před domácím publikem nezvítězili. „ Abychom vyhráli, budeme muset ještě zapracovat na přesilovkách," hodnotil výkon Přemysl Svoboda.

Proti Středočechům jsi si připsal tři body za gól a dvě asistence. Jak hodnotíš svůj výkon?

Vždycky jsou tam nějaké chyby. Já spíš koukám na špatné věci a chci si z nich něco vzít. Mohl bych se lépe vracet zpátky do obrany, ale jinak jsem rád, že mi to tam konečně padlo a že jsem dal i dvě nahrávky. Bohužel jsme ale získali jenom bod, když jsme mohli získat tři. Vedli jsme 5:3 a prohráli 5:6 v prodloužení. Je to druhá prohra doma. Tyhle chyby se nám nesmějí stávat.

Několikrát jste vedli, ale Kolín se vždycky dotáhl. Kdy se podle tebe utkání zlomilo?

Celkově to byl vyrovnaný souboj, ale nám hodně uškodil ten čtvrtý gól kozlů, co jsme dostali do šatny. Myslím si, že kdybychom branku neobdrželi a šli do třetí třetiny za stavu 5:3, tak ten zápas vyhrajeme.

Co bylo největší zbraní Středočechů?

Těžko říct. Já si myslím, že jsme byli lepší, ale Kolín měl hodně přesilovek, umí to sehrát, my jsme jim nabídli hodně šancí, a to se nám nesmí stávat.

Stadion trápí hodně vyloučení. Proti kozlům seděli kališníci na trestné lavici hned sedmkrát. Čím to je, že se v disciplinovanosti nedaří?

V první třetině šlo o nesmyslné fauly, později se začaly emoce vyostřovat, a i to byly pravděpodobně důvody pro častá vyloučení. Každopádně se musíme všech faulů vyvarovat.

Měli jste k dispozici pět přesilovek, z nichž jste jednu využili. Jak se vám tato statistika prozatím jeví?

Měli jsme jich využít víc. Abychom vyhráli, budeme muset na přesilovkách ještě zapracovat.

Za Litoměřice jsi poslední soutěžní utkání před letošní sezonou odehrál na podzim loňského roku. Jaký byl pro tebe návrat a změnilo se pod Radobýlem něco?

I když se mužstvo trochu obměnilo, tak kostra týmu zůstala, takže ty kluky znám. Já jsem tu vždy šťastný a jsem rád, že tu můžu být.