19. 9. 2022 | Kateřina Kubatková

Další domácí utkání je za dveřmi! Stadion vyzve Kolín

Podruhé v sezoně se kališníci představí na domácím ledě. V rámci 3. kola Chance ligy přivítají v Kalich Areně Kolín. Zatímco Stadion má za sebou jednu prohru a jedno vítězství, Středočeši jsou zatím neporaženi. Podaří se Litoměřicím uštědřit kozlům první letošní porážku?

Porovnání týmů

4. místo (3 body)
Postavení v tabulce
2. místo (6 bodů)
8:6
Skóre
9:4
Josef Slavíček (2+1)
Nejproduktivnější hráč
Petr Koukal (2+1)
Josef Slavíček (2 góly)
Nejlepší střelec
Petr Koukal (2 góly)
Jan Holý (0+2)
Nejproduktivnější obránce
Zdeněk Čáp (0+2)
Tomáš Král (89,47 %)
Úspěšnost brankářů
Jakub Soukup (93,10 %)
Pardubice B - Litoměřice 2:5
Poslední utkání
Kolín – Prostějov 5:3

V rámci 2. kola Chance ligy se kališníci vydali do Chrudimi, kde se střetli s pardubickým B týmem. V 6. minutě se zásluhou Michala Rouhy dostali do vedení domácí, ale to byl na dlouhou dobu poslední gól Východočechů.

V první periodě se z kališníků prosadili Tomáš Guman a Josef Slavíček. V prostřední části potom Matěj Zabloudil, znovu Tomáš Guman a Petr Gajda. Skóre ještě ve třetí třetině upravil brankou Ondřej Matýs a Litoměřice si tak z výjezdu přivezly první vítězství v sezoně.

Stadion se s Kolínem naposledy utkal v prvním přípravném souboji po letní pauze. Šlo o bitvu vskutku vyrovnanou. Vedení domácím zajistil trefou Lukáš Válek, po něm ale na 1:1 srovnal Kryštof Ouřada.

Po dělovce kapitána Jana Výtiska měli navrch opět kališníci. Za kozly ale odpověděl Petr Moravec a základní doba tak vítěze nenalezla. O něm musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Ten vítězný proměnil střelec první branky Lukáš Válek.

Kolín stále neporažen

Kolínští začali sezonu venkovním utkáním na ledě favorizovaného nováčka ve Zlíně. K nelibosti domácích fanoušků to byli ale právě Středočeši, kteří po trefách Langa, Koukala, Dlouhého a Veselého dovedli duel do vítězného konce.

V rámci druhého kola se svěřenci trenérů Šťastného a Martínka poprvé představili na domácím kluzišti, kde přivítali Prostějov. Jestřáby smetli brankami stejní střelci jako ve Zlíně. K nim se ještě přidal Michael Gaspar a výhra 5:3 byla dokonána.

Podaří se Stadionu navázat na výhru v Chrudimi a zastavit tak rozjetý Kolín? Úvodní vhazování bude v Kalich Areně provedeno ve středu v 17:30. Živý přenos bude k dispozici na Hokejka TV, textový na webu onlajny.com.