17. 8. 2022 | Martina Kramerová

Stadion vyhlíží přípravný zápas číslo tři. Změří v něm síly se Slavií

Kališníky čeká po utkání ve Varech další venkovní zápas. Tentokrát se představí na ledě pražské Slavie, s níž v rámci přípravy odehrají hned dvě utkání. Zatímco Stadion má prozatím vyrovnanou bilanci jedné výhry a jedné porážky, slávisté změřili síly už se třemi soupeři – Spartou, Mladou Boleslaví a Kolínem – a dokázali jednou triumfovat. Dvakrát kousali porážku. Poslední vzájemný zápas s Litoměřicemi se datuje do loňské sezony a mužstvo okolo kapitána Výtiska v něm prohrálo. Podaří se mu odplata?

Stadion čeká ve čtvrtek přípravná bitva číslo tři. Po prvoligovém Kolínu a extraligové Energii v Edenu vyzvou domácí Slavii, která se v přípravě poprvé představí před domácími fanoušky.

Ve Vršovicích se střetnou dva týmy, jež jsou v rámci přípravy trošku jinde. Kališníci mají v zádech dva zápasy, Slavia už stihla tři.

Na úvod se svěřenci trenéra Vebera utkali v pražském derby se Spartou, jíž podlehli těsně 2:3. Poté si vyšlápli na dalšího účastníka extraligy z Mladé Boleslavi. Bruslaře přehráli výsledkem 3:2. Naposledy se střetli s Kolínem a tentokrát zapsali nejhorší výsledek v rámci dosavadního průběhu série přátelských bitev.

Padli totiž vysoko 1:5. To Stadion duel proti kozlům zvládl a zvítězil po nájezdech. Ten rozhodující proměnil Lukáš Válek. V Karlových Varech už ale kališníci vítězný recept na soupeře nenašli a prohráli 1:3.

V Edenu narazí na soupeře, který v létě hodně obměnil kádr. Přišli například Vladimír Růžička mladší, Šimon Szathmáry, Dušan Žovinec nebo Karel Klikorka. Právě pro něj bude zápas speciální, ještě loni totiž v Litoměřicích nastupoval. Na druhé straně se na duel chystá nová litoměřická akvizice Filip Kuťák, jenž v minulosti působil na Slavii.

Poslední vzájemný duel Litoměřic a Slavie se datuje do února letošního roku, slávisté v něm vyhráli 2:0 a kališníci jim tak mají co oplácet. Zápas začíná ve čtvrtečních 17:30 a utkání lze sledovat v textovém přenosu na onlajny.com.