15. 8. 2022 | Martina Kramerová

Kališníci odehrají další přípravný zápas, změří síly se soupeřem z extraligy

Stadion čeká v rámci série přípravných zápasů další duel. Kališníci tentokrát vyrazí na venkovní led, kde změří síly s extraligovou Energií. V úvodním duelu přípravy vyhráli a vítězství budou chtít zopakovat. Karlovarští už jsou ale o poznání rozehranější. Od začátku srpna totiž stihli naskočit do tří přátelských bitev. Se Sokolovem a Litvínovem sice prohráli, naposledy si však poradili s Libercem a hodlají přidat další triumf.

Necelý týden. Tak dlouho mohli kališníci pilovat formu na další přípravný zápas. Po soupeři z Kolína, kterého porazili po nájezdech, však čeká litoměřický celek náročnější oříšek. Vyráží totiž na horkou půdu extraligové Energie.

Zatímco Stadion vstoupí do duelu s jedním zápasem a výhrou v zádech, energetici toho stihli od začátku srpna daleko víc. Naskočili už totiž do tří přípravných bitev, v nichž se utkali se svými soupeři z extraligy Litvínovem a Libercem i prvoligovým Sokolovem.

Z trojice utkání dokázali triumfovat pouze jednou. Na úvod nestačili na Baník (0:1sn), poté padli v Litvínově (2:5) a naposledy porazili Liberec (3:1). Oba týmy tak půjdou do úterního duelu po předchozím vítězství.

Západočeský celek zaznamenal v průběhu léta několik změn. Z týmu odešli David Tureček, Martin Osmík, Tomáš Mikúš, Jakub Flek či exlitoměřický Jiří Průžek. Kádr naopak posílili Dávid Gríger, Tomáš Bartejs, David Kofroň, Jozef Baláž a David Bernad.

V takřka plné sestavě mužstvo nastoupilo i pod Ještědem, aby ale trenéři v čele s bývalým koučem Litoměřic Davidem Brukem otestovali všechny hráče, naskočí do duelu se Stadionem více než deset juniorů.

Kališníci sice první zápas vyhráli, mají ale co zlepšovat. Při premiéře totiž přišla řada zbytečných chyb. "„Bylo to takové zbytečně nervózní. Pak se to nějak strhlo a začalo se vylučovat. Člověk z toho docela vypadne, ale snad se to bude zlepšovat a na soutěž budeme nachystaní. Teď ještě hodně trénujeme, v tom to bylo náročné," uvedl mladý forvard Michal Ramik.

Podobně mluvil i zkušený útočník Lukáš Válek. "Klasický první zápas. Taková trochu šlamastyka," přiznal. Výsledek teď budou chtít Litoměřičtí zopakovat a výkon vylepšit. Jak se jim bude dařit? Zápas odstartuje v úterních 17:00 a z technických důvodu se neodehraje v KV Aréně, ale netradičně v tréninkové hale. Vítěz bude znám zhruba o dvě hodiny později.