26. 7. 2022 | Martina Kramerová

Stadion odstartoval přípravu na ledě, ta vyvrcholí sérií přátelských utkání

Kališníci se po dovolené sešli znovu v Kalich Areně, kde načali přípravu na ledě. Ta vyvrcholí osmi přátelskými zápasy, jež Litoměřičtí odehrají v průběhu srpna a na začátku září. Kromě dvou juniorských reprezentantů, kteří bojují o účast na MS dvacítek, Stadion trénoval v plné sestavě.

Hráči Stadionu si po konci suché přípravy užili třítýdenní volno, teď už se ale znovu hlásili v kališnické kabině, aby mohl celý tým odstartovat přípravu na ledě.

Jak kališníci přiznali, i když se na led těšili, byl první trénink hodně náročný. "Na přípravu na ledě už jsem se po volnu hodně těšil. První trénink byl těžký, protože jsem na bruslích dlouho nestál, ale ve výsledku to dopadlo lépe, než jsem čekal," uvedl mladý útočník Michal Vitouch. "Těšil jsem se, už to bylo dlouhé. I když je to teď na začátku těžké," mluvil podobně i zkušený bek Jan Holý.

“Ledová” příprava potrvá až do začátku září a Litoměřičtí během ní odehrají také osm přípravných duelů. Sérii zápasů načnou 11. září v Kalich Areně proti Kolínu, poté vyzvou Slavii, Sokolov, Chomutov či Karlovy Vary. Generálku na nový ročník Chance ligy kališníci absolvují 8. září na ledě Ústí nad Labem.


Aktuální soupiska HC Stadion Litoměřice:

Brankáři: Tomáš Král, Šimon Sklíba

Obránci: Patrik Marcel, Jan Holý, Jan Výtisk, Jiří Jebavý, Jakub Černohorský, Martin Böhm, Jan Hampl, Filip Kovář, Jakub Kroupa, Štěpán Němec, Filip Šindelek

Útočníci: Jaroslav Kracík, Ondřej Procházka, Tomáš Guman, Lukáš Válek, Josef Jícha, Jan Cikhart, Petr Gajda, Vojtěch Jiruš, Marek Kopic, Filip Pártl, Michal Ramik, Dominik Soukup, Michal Vitouch