11. 5. 2022 | Martina Kramerová

Kališnická mládež odstartovala suchou přípravu i s novým kondičním trenérem

Kališnická mládež v pondělí 9. května odstartovala přípravu na novou sezonu 2022/2023. V následujících týdnech budou mít mladí hráči a hráčky Litoměřic na programu suchou část, v níž nebude chybět běhání, míčové hry ani další sportovní aktivity. Po celou dobu letní přípravy na mládežnické kategorie bude dohlížet kondiční trenér. Několika změn doznalo i složeních realizačních týmů. To je ale prozatímní. Kompletní skladba trenérských týmů bude známa po 1. červenci.

Litoměřická mládež už opět skočila do tréninkového procesu. Po krátkém posezonním volnu se mladí kališníci už připravují na nový soutěžní ročník. Než vyrazí na led, absolvují tradiční suchou přípravu, která obsahuje různé pohybové aktivity včetně běhání či míčových her. Na společné tréninky už se ale všichni těšili.

"S klukama jsme se dlouho neviděli, takže jsem se na něj těšil," uvedl junior Matěj Trtek. Ten také přiznal, že po volnu nejsou tréninky vůbec jednoduché. "Rozcvička byla těžká. Jak jsme dlouho nic nedělali, tak mě hned bolely nohy," doplnil. Suchá příprava je pro něj stejně jako pro další hokejisty nutným zlem, které je ale důležité pro další fázi sezony.

To potvrdil i další juniorský hráč Vladimír Dykast. "Patří to k tomu. Bez fyzičky a kvalitní přípravy by to nešlo," řekl. Během volných týdnů se snažil hýbat, aby to pro něj pak nebyl takový šok. "Celý měsíc jsem chodil pravidelně do posilky a hlídal si jídelníček, abych nepřibral," uvedl Dykast, jak se udržoval.

V přípravě čeká na mladé kališníky jedna novinka. Klub pro ně zajistil kondičního trenéra Tomáše Svobodu, který bude mít na starost jen mládež

Teď hráče čeká několik týdnů na suchu, poté budou mít znovu volno, a nakonec naskočí na led. V září pak odstartuje nová sezona 2022/2023. Do ní vstoupí jednotlivé kategorie s pozměněným realizačním týmem, v některých týmech je složení prozatímní. K obsazení dalších pozic dojde po 1. červenci 2022.

Prozatímní složení realizačních týmů mládeže:

Junioři: O. Hříbal

Dorost: P. Zuziak

9. třída: P. Zuziak

8. třída: A. Pavlas, T. Hodek, V. Cimrman

7. třída: M. Kuchař, M. Škoula

6. třída: V. Rubeš, L. Student, V. Sklíba

5. třída: V. Rubeš, L. Student, V. Sklíba

4. třída: P. Zuziak, M. Daniel

3. třída: P. Zuziak, M. Daniel

2. třída: M. Opluštil, M. Kuchař

přípravka: M. Opluštil, M. Kuchař