23. 2. 2022 | Kateřina Kubatková

Výhra základní části je jen začátek. Chceme dojít daleko, burcuje bek Černohorský

Hodnocení vítězného utkání proti sokolovskému Baníku se chopil jeden z mladších obránců Jakub Černohorský, který byl v tomto zápase třetím nejvytěžovanějším hráčem litoměřického týmu. „Takové porce na ledě si vážím, čím více hraju, tím je to pro mě lepší a držím se více formě,“ zadoufal, že důvěru trenérům splatil.

Utkání se Sokolovem přineslo gólovou přestřelku, ve které jste museli zkraje dotahovat skóre. Jak vypadal duel z tvého pohledu?

Vyhráli jsme. To je to hlavní, to jsme chtěli. Nebylo to ale úplně podle našich představ, zejména druhá třetina. Na jejím začátku jsme sice dokázali plnit, co jsme si o přestávku řekli a otočili skóre v náš prospěch. Pak jsme ovšem přestali hrát, čímž jsme šli do závěrečné periody za stavu 4:4. Naštěstí jsme to ale ubojovali.

Po tříbodové výhře jste se stali vítězi základní části Chance ligy. Jaké jsou pocity?

Je to neskutečné. Myslím, že to mohli vidět všichni fanoušci, hned jak skončil zápas. Zároveň to ale je pouze začátek. Soustředíme se na úspěch v play-off, kde chceme dojít co nejdál.

Máte nějakého vysněného soupeře do čtvrtfinále?

Vůbec jsme to neřešili. Ve středu tabulky je většina týmů od sebe vzdálena na jeden bod. Budeme to sledovat, nicméně konkrétního soupeře jsme zatím neřešili.

Proti Baníku jsi měl ze všech litoměřických hráčů třetí nejvyšší icetime. Jak si vážíš šance, kterou dostáváš?

Je to super. Čím více hraju, tím je to lepší. Díky tomu jsem také více ve formě. Vážím si toho hodně, zejména když dostanu příležitost v takovém důležitém zápase, kde se bojovalo o první místo. Doufám, že jsem tuto důvěru splatil.

První místo sice máte jisté, nicméně do konce základní části ještě zbývají tři zápasy. Nebude teď trochu obtížnější najít motivaci k výhrám?

Nemyslím si to. Určitě budeme chtít jít do každého zápasu tak, jako na začátku sezony. Tím míním na sto procent. Chceme se co nejlépe připravit na play-off, abychom do něj vstoupili vítěznou sérií a s vítěznou náladou.

Předchozí dva zápasy příliš gólů nepřinesly. Naopak nyní proti Sokolovu padlo celkem deset branek. Jak tuto změnu hodnotíš?

Je pozitivem, že po nějakých třech čtyřech zápasech, v nichž jsme byli skoro plonkoví a střelecky se nám nedařilo, se to konečně zlomilo. Zároveň jsme jich ale hodně dostali. Myslím si ale, že to zlepšíme před play-off, góly budou padat do branek soupeřů a my to zavřeme.

Jeden gól od Sokolova jste dostali v oslabení, které kvůli tomu trvalo pouhých osm vteřin. Nepodcenili jste to trochu na konci třetiny?

Nic jsme nepodcenili. Celé se to špatně sešlo. Já ale přímo tu situaci neviděl, prostě to tam nějak vyplavalo. Pro nás to byl trochu smolný gól, který dostal soupeře do zápasu před startem třetí třetiny.

Na zápas s Baníkem přišlo 1060 diváků, na minulý zápas tisícovka, tedy do té doby maximální možná povolená kapacita. Jak si vážíte takové podpory?

Je to super. Čím více fanoušků přijde, tím je to lepší. Doufám, že na play-off, když to bude bez nějakých omezení, přijde plná hala. Právě fanoušci nás poženou za úspěchem, jsou naším šestým hráčem. Jejich podpora je pro nás důležitá.