27. 1. 2022 | Martina Kramerová

V Kalich Areně proběhl Týden hokeje! Hokejové odpoledne přilákalo 25 dětí

Ve čtvrtek 27. ledna se uskutečnil na ledové ploše Kalich Areny tradiční Týden hokeje. Náborová akce projektu Pojď hrát hokej tentokrát přilákala 25 dětí, které si společně s trenéry a vybranými hráči A týmu užily na ledě i mimo něj spoustu zábavy i legrace. Dvouhodinový program malí sportovci a sportovkyně načali registrací. Poté si vyzkoušeli míčové hry v tělocvičně, opičí dráhu a přeskakování či podlézání překážek. Vrcholem akce však byly první krůčky na bruslích a „ledové“ hry pod vedením mládežnických koučů. Dětem navíc s bruslením pomáhali Jan Výtisk, Patrik Marcel, Roman Přikryl a Jakub Černohorský. Kdo se akce zúčastnil, rozhodně nelitoval. Rodiče i děti zažili moc příjemné odpoledne.

Bohatý program akce Pojď hrát hokej začal registrací, která probíhala od 16:00. Děti dostaly drobné dárky - klíčenky s logem Pojď hrát hokej, samolepky s logem Českého hokeje či plyšové hračky.

Zatímco rodiče se následně vypravili do klubovny, kde je čekala prezentace o ledním hokeji, děti vyrazily do tělocvičny. A už tam si užily spoustu zábavy. S trenéry si zahrály různé pohybové hry a vyzkoušely opičí dráhu, při které musely dělat kotrmelce, přeskakovat překážky nebo podlézat hrazdičky. Pak následovala hlavní část akce – malí hokejisté a hokejistky nazuli brusle a vyrazili na led.

I na hrací ploše pro ně byla připravena řada skvělých atrakcí. Některé děti se učily bruslit, jiné se v pohybu na ledě jen zdokonalovaly. Další si vzaly hokejky a zkoušely střílet na bránu nebo se vozily na laně. K jejich velké radosti jim navíc při prvních krůčcích na ledě pomáhala čtveřice hráčů A týmu - Jan Výtisk, Roman Přikryl, Patrik Marcel a Jakub Černohorský.

Tým okolo šéftrenéra mládeže Vladimíra Domina učil děti první krůčky, jak na ledě padat, jak dělat rybičky nebo se na bruslích správně pohybovat. Děti si mohly zadovádět právě i s hráči A týmu. Ti je vozili na hrazdičkách, radili jim, jak správně bruslit nebo s nimi zkoušeli přihrávky. Hokejová akce se opět skvěle vydařila a všichni účastníci si ji užili.