25. 1. 2022 | Kateřina Kubatková

Pod Radobýl míří Vsetín! Jak si kališníci povedou po pauze?

Po delší pauze zaviněné šířením koronaviru v prvoligových týmech se Stadion utká s dalším soupeřem. Tentokrát vyzve na domácím ledě třetí Vsetín. Na rozdíl od Litoměřic se hokejistům z Valašska v posledních utkáních příliš nedařilo. Kališníci jsou navíc nezastavitelní. Od poloviny listopadu zůstávají neporažení a právem se pyšní prvním místem v tabulce. Navíc na druhou Třebíč už mají náskok neuvěřitelných patnácti bodů. Podaří se domácímu celku znovu zvítězit a potvrdit tak roli favorita?

Porovnání týmů

1. místo (88 bodů)
Postavení v tabulce
3. místo (69 bodů)
146:85
Skóre
128:82
Roman Přikryl (8+29)
Nejproduktivnější hráč
Luboš Rob (15+22)
Riku Sihvonen (24 gólů)
Nejlepší střelec
Luboš Rob (15 gólů)
Jan Holý (1+21)
Nejproduktivnější obránce
Lubomír Štach (6+10)
Tomáš Král (92,08 %)
Šimon Sklíba (94,83 %)
David Čermák (90,14 %)
Úspěšnost brankářů
Jakub Málek (93,12 %)
David Sachr (90,27 %)
Adam Beran (91,21 %)
Litoměřice – Kolín 4:1
Poslední utkání
Jihlava - Vsetín 6:4

Pod Radobýl míří mužstvo z dalekého Vsetína, kterému se před pauzou zaviněnou karanténami ostatních celků příliš nedařilo. V tabulce sice zaujímá pěkné třetí místo, ale v posledních dvou utkáních prohrál.

Nejprve na domácím ledě podlehl Šumperku poměrem 1:4. Naposledy nestačil na Duklu, která ho na Vysočině porazila 6:4. Valašský celek je v tabulce před Jihlavou tak pouze díky lepšímu skóre.

Oba týmy se spolu doposud utkaly dvakrát. Pokaždé byl úspěšnější Stadion, ovšem jen těsně. V prvním vzájemném utkání rozhodl o těsné výhře v 52. minutě Martin Kadlec. V zápase konaném na Lapači nepomohlo k rozhodnutí ani prodloužení. Vítězný nájezd zaznamenal Lukáš Válek a kališníci tak brali dva body.

Vsetínští získali pro závěr sezony významnou posilu. Na hostování z extraligových Českých Budějovic přišel Matouš Venkrbec, jemuž se v nejvyšší soutěži příliš nedařilo. Vinou zranění nastoupil pouze do šestnácti utkání, ve kterých nebodoval. Navíc ve statistice +/- má na kontě – 10.

Ve středu bude na ledě Kalich Areny také k vidění souboj o body do kanadského bodování, a to mezi Romanem Přikrylem a Lubošem Robem. Oba zmiňovaní hráči mají stejně bodů a spolu s Lukášem Žálčíkem a Petrem Mrázkem se dělí o druhé místo v tabulce produktivity.

Kališníci mají famózní formu. Dokázali porazit všechny ostatní týmy Chance ligy v řadě a právem jim náleží první místo v tabulce. Naposledy svěřenci trenérů Bruka a Tvrzníka změřili síly s Kolínem, který porazili poměrem 4:1.

Na rozdíl od Vsetína se Litoměřice s jedním hráčem rozloučily. Do Českých Budějovic odešel nejproduktivnější junior Chance ligy Josef Koláček. Devatenáctiletý útočník nasbíral v letošním ročníku osmnáct bodů.

Severočeši se mohou nadále opírat o nejlepšího střelce ligy Riku Sihvonena a jednoho z nejproduktivnějších hráčů Romana Přikryla.

Utkání v Kalich Areně začne ve středu v 17:30. Při utkání je třeba dodržovat aktuální vládní protiepidemická opatření. Utkání je možné na sledovat živě na Hokejka TV, textový přenos na Onlajny.com.