21. 1. 2022 | Filip Hulín

Pohled do statistik: Nejlepší přesilovky a král střelců Sihvonen

Stadion zatím prožívá skvělou sezonu a po šestatřiceti zápasech vede Chance ligu s náskokem patnácti bodů na druhou Třebíč. Kališníci mají vůbec poprvé po postupu do první ligy nakročeno k překonání stobodové hranice. Stadion zdobí přesilové hry a velká obětavost. Riku Sihvonen je nejlepším střelcem ligy a Roman Přikryl zase nahrávačem.

Litoměřičtí v sezoně zatím zvítězili ve dvaceti sedmi zápasech a padli pouze šestkrát. Stadion má i nejlepší útok v lize, když nasázel už sto čtyřicet šest branek a inkasoval osmdesát pět.

Kališníky jako už tradičně zdobí velká obětavost a s tři sta čtyřiceti šesti zablokovanými střelami soupeře jsou na tom nejlépe v celé lize. Další skvělou herní disciplínou Stadionu jsou přesilovky, jejichž úspěšnost mají více jak osmadvacet procent.

Největším ostrostřelcem v týmu Stadionu je Riku Sihvonen, který nasázel už čtyřiadvacet gólů. Sedmnáct branek vstřelil Ondřej Procházka, jedenáct Martin Kadlec a deset Lukáš Válek.

Králem nahrávačů je Roman Přikryl, jenž má na svém kontě dvacet devět asistencí, což je nejvyšší počet v celé lize. Jednadvacet přihrávek na gól zaznamenal z pozice obránce Jan Holý. Na dvaceti asistencích je Lukáš Válek a na šestnácti Martin Kadlec.

Stadion se může opírat o skvělé výkony gólmanů

Nejvíce času na ledě tráví Jan Holý, který průměrně zapisuje více jak dvacet a půl minuty. Kolem osmnácti minut hrají Karel Klikorka, Patrik Marcel, Jan Výtisk a Josef Jícha. Nad sedmnáct minut na ledě se dostali Lukáš Válek, Riku Sihvonen, Roman Přikryl, Jiří Jebavý a Ondřej Procházka.

Ve statistice plus mínus je na tom nejlépe Josef Jícha s dvaadvaceti plusovými body. Na kladných osmnácti bodech je Jan Výtisk, na sedmnácti Ondřej Procházka a šestnáct plusových bodů zaznamenal Jan Holý.

Nejpilnějším střelcem týmu je Ondřej Procházka, který zaměstnal gólmana soupeře sto pěti střelami. Sto střel vyslal Riku Sihvonen, jehož úspěšnost střelby je čtyřiadvacet procent. Těsně pod hranicí sta střel jsou Lukáš Válek a Jan Holý.

Velkou oporou týmu je brankář Tomáš Král, který nastoupil do třiceti utkání a vychytal hned šestadvacet výher s úspěšností zákroků nad 92 %. Poslední dva zápasy do branky nastoupil kvůli Králově nemoci Šimon Sklíba a předvedl dva rovněž slušné výkony.