17. 1. 2022 | Vít Trubička

Souhrn mládeže: Pokračování vítězného tažení deváté třídy, Mini Winter Cup páťáků

Další víkend přinesl další porci zápasů litoměřické mládeže. Junioři si díky marodce soupeřů připsali dvě kontumační výhry, jež jim ale k postupu nepomohly. Jednu výhru a jednu prohru mají na kontě dorostenci. Ve vítězné misi pokračují deváťáci, kteří se drží s náskokem na první příčce. Nejvíce toho ale odehráli páťáci, kteří vybojovali sedmé místo na Mini Winter Cupu.

Junioři zakončili základní část dvěma kontumačními výhrami. K postupu ale nepomohly

14. 1., 25. kolo: HC Stadion Litoměřice – Mostečtí Lvi 5:0 (kontumace)

14. 1., 26. kolo: HC Draci Bílina – HC Stadion Litoměřice 0:5 (kontumace)

Junioři mají za sebou poslední dvojzápas základní části, přestože na led vůbec nevyjeli. Kvůli vysoké marodce na straně Mostu i Bíliny došlo ke kontumaci obou utkání ve prospěch litoměřického týmu. Most měl ale zároveň na programu zápas proti Slanému, ve kterém si vypomohl velkým množstvím vlastních dorostenců a zvítězil.

Tím juniorům Stadionu utekl postup do nadstavbové fáze Regionální ligy juniorů o pouhý jeden bod a nyní na ně čeká skupina o umístění. Její formát bude záležet na tom, s jakými týmy se svěřenci Milana Budi v této části sezony vůbec utkají. Přesný rozpis ještě není zřejmý, týmy budou rozděleny do příslušných skupin dle územního principu po minimálně čtyřech a maximálně osmi. Od počtu týmů se bude odvíjet také počet zápasů, těch budou mít junioři minimálně osm a maximálně čtrnáct.

Dorostenci bravurně otočili klání s Louny. Pak ale nestačili na Českou Lípu

12. 1., o umístění 8: HC Stadion Litoměřice – HC Slovan Louny 9:5
Branky Litoměřic: 3x Barva, 2x Nezbeda, 2x Klaus, Holčák, Beneš.

16. 1., o umístění 10: HC Česká Lípa – HC Stadion Litoměřice 3:1
Branka Litoměřic: Barva.

Dorostenecký tým sehrál utkání ve středu doma proti Lounům, v neděli se posléze vydal do České Lípy. V prvním zápase proti Slovanu v jedno chvíli už prohrával 2:4, pak ale vstoupil do třetí třetiny, kterou dokázal otočit sedmi góly do lounské branky a celkově tak dokráčel k výhře 9:5.

Do České Lípy vyjel Stadion v dosti oslabené sestavě, chyběly hned čtyři opory základní sestavy. Jejich místa tak zaujali hráči 9. třídy. Litoměřičtí se dostali do vedení zásluhou Marka Čerňanského, jehož gól ale sudí nesmyslně připsali Josefu Barvovi kvůli domnělé teči, čímž mu uzmuli jeho první dorosteneckou trefu. Českolipští ale dvěma góly dokázali otočit a v závěru ještě pojistili své vedení trefou do prázdné branky. První gól za dorost z minulého týdne už ale nikdo nesebere Dominiku Benešovi, který se prosadil proti Lounům.

Devítka pokračuje na vítězné vlně. Tentokrát doma přemohla Sokolov

15. 1., o umístění 7: HC Stadion Litoměřice – HC Baník Sokolov 4:2
Branky Litoměřic: 2x Míček, Tomčal, Bartošek.

Deváté třídě v souboji s Baníkem vyšla náramně první třetina. Sice hned na jejím počátku inkasovali, avšak vzápětí dokázali otočit a vsítit všechny čtyři góly, jež mají v tomto utkání na kontě. Sokolov se už jen v závěru zmohl na snížení na 4:2, tři body ale tak jako tak zůstaly v Kalich Areně. Deváťáci jsou tak ve skupině o umístění nadále neporaženi a v tabulce si drží první místo s šestibodovým odstupem nad dvojící Sokolov a Most.

Páťáci vybojovali sedmé místo na Mini Winter Cupu!

Do akce se kromě výše zmíněných týmů zapojila i pátá třída, na níž čekalo semifinále turnaje Mini Winter Cup na střeše obchodního domu Galerie Harfa v pražských Vysočanech. Na něj se probojovali po ovládnutí kvalifikační fáze v Povrlech, kde je tamější led všem mladým hráčům Stadionu jistě velmi známý. V sobotní kvalifikační fázi nastoupili mladí kališníci proti Kometě Brno, jíž podlehli 11:14, pozdějšímu vítězi z Havlíčkova Brodu, na nějz nestačili výsledkem 3:19 a poslední klání sehráli proti Prostějovu, se kterým remizovali 7:7. Zbylo tak na ně třetí místo tabulky a nedělní malé semifinále. V něm v prodloužení podlehli Uherskému Hradišti 7:8, avšak v závěrečném souboji o sedmé místo smetli Prostějov 12:4.

Součástí turnaje byly i doprovodné soutěže v Síni slávy českého hokeje, která se taktéž nachází v Galerii Harfa. Ve slalomu na rychlost se umístil na třetí příčce Ivo Kružík s časem 15,11 sekund. Ve střelbě na přesnost měl Stadion svého účastníka v podobě Emílie Vondráčkové, která trefila pět terčů za 20,77 vteřin a umístila se tak na sedmém místě.