16. 1. 2022 | Vít Trubička, Martina Kramerová

Útočník Válek: Kolínu jsme to chtěli vrátit! Jsme rádi, že se to povedlo

V 17. minutě předvedl ukázkovou dorážku a svou trefou tak dostal Stadion do vedení. V zápase proti Kolínu se Lukáš Válek kromě povedené trefy blýskl také asistencí a patřil mezi strůjce další výhry. Pro tým tak měl jen slova chvály. „Určitě jsme chtěli Kolínu vrátit, že nás u nich porazil. Jsme rádi, že se to povedlo,“ hodnotil úspěšný střelec. A pochválil i skvělé fanoušky.

Další výhra, pokračující vítězná šňůra a pořádný náskok na první příčce tabulky. Jak je tohle všechno pro vás cenné?

Je to určitě dobré, že si budujeme náskok. Každého baví vyhrávat, takže je to fajn.

Utkání s Kolínem bylo hodně bojovné a plné osobních soubojů. Výsledek sice hovoří jasně, jak náročné to ale herně bylo?

Kolín hrál dobře a organizovaně z obrany a my neproměnili nějaké šance, i když jsme jich také neměli mraky. Musím říct, že soupeř hrál slušně.

Mohla vám k úspěch pomoct i vítězná šňůra, kterou máte v zádech? Třeba v tom, že jste si víc věřili?

Je to lepší. Každé mužstvo si věří, když vyhrává, takže si myslím, že to pomohlo určitě.

Znovu jste se mohli opřít o přesilovky, tentokrát jste využili tři. Dá se říct, že je to váš klíč k úspěchu?

Přesilovky jsou důležité a góly z nich také. Jsem rád, že nám to tam padá. Musíme v tom pokračovat.

Kalkulovali jste v předzápasové přípravě i s tím, že zatímco vy jste z pohledu přesilovek nejlepším týmem ligy, Kolín jev úspěšnosti ubráněných oslabení poslední?

Ukazovali jsme si něco na videu. Věděli jsme, že občas udělají při oslabeních nějakou chybu a snažili se toho využít. A to se nám povedlo

Kolín byl v listopadu posledním týmem, který vás dokázal porazit. Měli jste proto speciální motivaci kozly porazit?

Určitě jsme jim to chtěli vrátit, když nás u nich porazili. V Kolíně se nám ten zápas nepovedl a chtěli jsme jim to oplatit. Takže jsme rádi, že se to povedlo. Je to super.

V podpoře vaší jízdy nepolevují ani litoměřičtí fanoušci, kteří chodí v hojném počtu a vždy naplní současnou maximální možnou kapacitu. Jak moc vás to žene dopředu?

Za mě je to úžasné. Za ty roky, co tu jsem, jsem tu viděl hodně lidí, ale teď je to ještě lepší. Vidět tady tolik lidí je super. Jen mě trochu mrzí, že je taková doba a je povolená jen tisícovka fanoušků, protože věřím, že bychom jinak arénu vyprodali a bylo by to ještě lepší. Ale i takhle je to parádní.

Když vezmeme v potaz i kontumační výhru proti Kadani, držíte parádní šňůru 16 výher. Který soupeř pro tebe osobně byl asi nejtěžší?

Paradoxně byl nejtěžší minulý zápas v Benátkách, protože jsem se při zápase cítil asi nejhůř. Benátky hrají silový hokej a mně to nesedlo.