14. 1. 2022 | Filip Hulín

Boj o další výhru v řadě! Do Litoměřic míří Kolín

Stadion čeká v sobotu další domácí zápas, tentokrát proti Kolínu, který se zvedá a nachází se na devátém místě tabulky. Právě proti Kolínu zapsali kališníci před dvěma měsíci zatím poslední prohru v letošním ročníku a mají mu tak co vracet. Důležitým faktorem mohou být přesilové hry, jejichž úspěšnost má Stadion nejvyšší a naopak Kolín má nejhorší procento ubráněných oslabení. Oplatí Stadion Kolínu porážku?

Porovnání týmů

1. místo (85 bodů)
Postavení v tabulce
9. místo (53 bodů)
142:84
Skóre
99:106
Roman Přikryl (8+29)
Nejproduktivnější hráč
David Šafránek (14+18)
Riku Sihvonen (23 gólů)
Nejlepší střelec
Jan Veselý (17 gólů)
Jan Holý (1+19)
Nejproduktivnější obránce
Zdeněk Čáp (5+12)
Tomáš Král (92,08 %)
Šimon Sklíba (93,94 %)
David Čermák (90,14 %)
Úspěšnost brankářů
Georgij Kuzněcov (92,36 %)
Tomáš Sajdl (89,70 %)
Štěpán Lukeš (88,29 %)
Benátky - Litoměřice2:4
Poslední utkání
Kolín - Vrchlabí 5:4

Kolín se po nevydařeném začátku sezony zvedá, když vyhrál devět z předchozích dvanácti zápasů a poskočil na devátou příčku tabulky. Tabulka je ale hodně vyrovnaná, protože kozlové mají náskok na čtrnácté Ústí pouze tři body.

Kozlové v posledních dvou zápasech zvítězili. Nejprve po skvělé první třetině vyhráli v Přerově 2:1 a následně na domácím ledě prohrávali s Vrchlabím už 1:4, ale zápas ve třetí třetině otočili na konečných 5:4.

Oba týmy v letošní sezoně proti sobě sehrály dva zápasy a úspěšnější byl vždy domácí tým. V prvním utkání zvítězil Stadion 5:3 a ve druhém uspěli kozlové 6:1, což byla zatím poslední porážka kališníků v sezoně. Stadion tak nepoznal hořkost porážky už patnáct zápasů a dva měsíce.

Kádr Kolína doznal v předchozím měsíci změn. Brankář Martin Sejpal odešel za herním vytížením hostovat do Havířova. Kozlům se povedlo ulovit ruského gólmana Georgije Kuzněcova, který zatím odchytal čtyři zápasy a zapsal dvě výhry.

Nejproduktivnějším hráčem Kolína je David Šafránek, který vstřelil čtrnáct branek a přidal osmnáct asistencí. O bod méně má Jan Veselý, jenž je se sedmnácti přesnými trefami nejlepším střelcem týmu. Z pozice obránce zaznamenal už devatenáct bodů Zdeněk Čáp.

Pokud se kališníkům podaří porazit i Kolín, tak by to znamenalo, že Stadion porazil všech šestnáct týmů v lize v řadě.

Stadionu se v posledních zápasech začalo dařit v přesilovkách, což ho vystřelilo až na první místo v této disciplíně. Naopak Kolínští mají nejhorší procentuální úspěšnost ubráněných oslabení.

Na straně Litoměřic má nejvíce bodů Roman Přikryl, a to celkem sedmatřicet. Nejlepším střelcem Stadionu a Chance ligy je Riku Sihvonen. V posledních zápasech se do skvělé formy dostal Ondřej Procházka, který si v posledních čtyřech zápasech připsal pět branek.

Utkání v Kalich Areně začne v sobotních 17 hodin. Při utkání je třeba dodržovat aktuální vládní protiepidemická opatření. Utkání je možné na sledovat na Hokejka T, případně na Onlajny.com.