10. 1. 2022 | Kateřina Kubatková

Stadion vyráží do Benátek! Potvrdí roli favorita?

Litoměřice čeká ve středu 36. kolo Chance ligy, v němž zavítají do Benátek nad Jizerou. Středočeši se od konce minulého roku trápí. Prohráli poslední čtyři utkání a v tabulce zaujímají až patnáctou příčku. Domácím nepomáhá ani vzájemná bilance, jelikož v posledním vzájemném duelu prohráli pod Radobýlem 3:1. Kališníci od sedmnáctého listopadu neprohráli a jsou ve skvělé formě. Dokáží Severočeši natáhnout už tak neuvěřitelně dlouhou šňůru výher?

Porovnání týmů

15. místo (38 bodů)
Postavení v tabulce
1. místo (82 bodů)
77:92
Skóre
138:82
Sebastian Čederle (12+6)
Nejproduktivnější hráč
Roman Přikryl (8+28)
Sebastian Čederle(12 gólů)
Nejlepší střelec
Riku Sihvonen (22 gólů)
Daniel Bukač (2+7)
Nejproduktivnější obránce
Jan Holý (1+19)
Jaroslav Pavelka (92,16 %)
Daniel Král (89,41 % %)
Úspěšnost brankářů
Tomáš Král (92,08 % %)
David Čermák (90,14 %)
Vrchlabí – Benátky n/J 3:1
Poslední utkání
Litoměřice – Frýdek-Místek 5:2

Kališníci v rámci šestatřicátého kola Chance ligy vyrazí do středních Čech, konkrétně do Benátek nad Jizerou. Svěřencům trenérů Bruka a Tvrzníka se opravdu daří, mimo jiné o tom svědčí i postavení v tabulce, kde se Litoměřice pyšní první příčkou.

Lídři Chance ligy odehráli poslední zápas na domácím ledě, kde přivítali tým z dalekého Frýdku-Místku. Ačkoliv celek z královského města prohrával před vlastními fanoušky o dvě branky, dokázal se zkoncentrovat a nepříznivý stav otočit. K fantastickému obratu kališníkům pomohli dvougóloví střelci Ondřej Procházka a Filip Přikryl. Jeden bod za gól zapsal také Roman Přikryl, nejproduktivnější hráč Litoměřic. Stadion se kromě počtu bodů v tabulce může honosit i dlouhou vítěznou sérií, která se po sobotním duelu s rysy prodloužila na neuvěřitelných čtrnáct výher v řadě. Jednou ale Stadiion vyhrál kontumačně, a to 5:0 bez boje nad odstoupivší Kadaní.

Soupeři nadcházejícího kola se spolu naposledy utkali 15. září v Kalich Areně. Tehdy zvítězil 3:1 domácí Stadion. Dvěma trefami se tehdy blýskl současný nejlepší střelec Severočechů, Riku Sihvonen.

Benátky se v novém roce trápí

Středočeši nezačali nový rok vůbec dobře. Mají za sebou čtyři prohry v řadě. Naposledy vyjeli do Podkrkonoší, kde podlehli domácímu Vrchlabí 1:3. V tabulce se nacházejí na sestupové patnácté pozici a na nesestupovou dvanáctou příčku jim chybí jedenáct bodů.

Benátky před posledním duelem přivítaly staronovou posilu. Z karlovarské Energie dorazil exkališník Jiří Průžek, jenž má z extraligy vyřízené střídavé starty. Proti Vrchlabí však nebodoval, naopak během patnáctiminutové účasti na ledě zapsal dva negativní body.

Benáteckým se nedaří ani ve statistikách. V úspěšnosti venkovních utkání jsou v tabulce poslední. Na cizích kluzištích zapsali od počátku sezony pouhých pět výher. Dále využívají velmi málo přesilovek. V početních výhodách mají úspěšnost 14,29 %. Horší příčku v této statistice zaujímají pouze přerovští Zubři. V jedné dovednosti Středočeši ale přeci jen excelují. Svěřenci trenéra Jiruše vedou s úspěšností 86,13 % tabulku ubráněných oslabení.

Potvrdí kališníci roli favorita a přivezou pod Radobýl další tři body? Úvodní buly bude na Zimním stadionu v Benátkách vhozeno ve středu v 17:30. Živý přenos je možné sledovat na Hokejka TV, textový na Onlajny.com.