9. 1. 2022 | Vít Trubička

Souhrn mládeže: Stoprocentní úspěšnost deváťáků, v akci i junioři, 6., 7. a 8. třída

Počátek nového kalendářního roku přinesl také pokračování jízdy mladých kališníků různými částmi jejich soutěží. Nejtěžší úkol čekal na juniory, kteří ho zvládli s padesátiprocentní úspěšností, a proto na ně čeká zápas absolutně o všechno. Radovat se ale mohou deváťáci, kteří do druhé fáze sezony vstoupili dvěma výhrami. Svá klání navíc odehráli i osmáci, sedmáci i šesťáci.

Junioři s jednou výhrou a jednou prohrou. Postup se jim ale vzdaluje

7. 1., 23. kolo: HC Stadion Litoměřice – PZ Kladno 5:8
Branky Litoměřic: 2x Hrzán, Kuchler, Čech, Hampl.

9. 1., 24. kolo: HK Lev Slaný – HC Stadion Litoměřice 2:6
Branky Litoměřic: 2x Hrzán, Novotný, Bartoníček, Trtek, Nezbeda.

Junioři vstupovali do nového kalendářního roku za trochu vyhrocené situace. Do konce základní části jim totiž chyběly už jen čtyři zápasy, k tomu potřebovali dotáhnout ztrátu na Most, ideálně ho také v tabulce přeskočit. K tomu jim ovšem měly pomoct dvě výhry, přišla ale jen jediná. Z dlouhotrvajícího domácího boje proti Kladnu vyšel lépe soupeř, kališníkům se ale povedlo vyhrát ve Slaném. Do posledního dvojzápasu tak vstupují se čtyřbodovou ztrátou na Most. Právě s ním se ale střetnou v příštím utkání, což může ještě přiživit postupové naděje, zároveň je ale také definitivně sfouknout.

Deváťáci zahájili nový rok dvěma výhrami

2. 1., o umístění 4: HC Stadion Litoměřice – HC Slovan Louny 6:3
Branky Litoměřic: 2x Lender, Míček, Vondráček, Holčák, Čerňanský.

8. 1., o umístění 5: Mostečtí Lvi – HC Stadion Litoměřice 1:2
Branky Litoměřic: Míček, Bartošek.

Vůbec prvním týmem, který se v roce 2022 dostal do akce, byli deváťáci. Těm se povedlo už 2. ledna přestřílet lounský Slovan 6:3, o necelý týden později si venku poradili s Mostem těsně 2:1. Těmito dvěma zápasy také zahájili druhou část sezony a se dvěma výhrami jim momentálně patří první místo tabulky.

Osmáci dvakrát dotahovali, nakonec doma vyválčili bod

8. 1., o umístění 7: HC Stadion Litoměřice – HC Děčín „B“ 4:4
Branky Litoměřic: Nádvorský, Horák, Hlavnička Jakub, Vondráček.

Osmáci se doma představili proti děčínské rezervě. V tomto utkání museli hned dvakrát dotahovat, v obou případech se jim to ale povedlo. Napoprvé se navíc dostali do těsného vedení 2:1. Celkově ale zvládli doma udržet jeden bod ze dvou možných, čímž se v tabulce dotáhli právě na tohoto soupeře.

Sedmáci v akci po více jak měsíci. V Děčíně ale na body nedosáhli

9. 1., o umístění 6: HC Děčín – HC Stadion Litoměřice 7:3
Branky Litoměřic: Pospíšil, Hodek, Wippler.

Sedmá třída nastoupila do utkání poprvé od 4. prosince. Proti Děčínu se dlouho držela, dokonce v jednu chvíli vedla. Po vyrovnaných dvou třetinách ale medvědi udeřili v té třetí a díky tomu zvítězili konečným výsledkem 7:3. Kališníci tak v prvním utkání skupiny o umístění, který měli na programu, na body nedosáhli.

Šestá třída proti Teplicím bojovala. Stále ale čeká na první výhru

8. 1., o umístění 7: HC Stadion Litoměřice – HC Teplice Huskies 6:9
Branky Litoměřic: 3x Krejčí, Novotný, Kroupa, Slahučka.

Šesťáci na domácím ledě vyzvali teplické Huskies. Proti nim se dvakrát dostali do vedení, napotřetí zvládli vyrovnat na 4:4. Pak už se ale více dařilo hostujícímu celku, který si domů odvezl oba dva body. Litoměřičtí tedy ve skupině o umístění nadále čekají na první bodový zisk.