8. 1. 2022 | Martina Kramerová

Branka na 2:0 nás naštěstí nepoložila. Pak jsme to parádně otočili, chválil Roman Přikryl

Nejprve si s bratrem Filipem zahrál v jednom týmu, teď se se svým sourozencem potkal Roman Přikryl i přímo na ledě. Starší z bratrské dvojice vstřelil branku, mladší dvě. Navíc měli možnost je oslavit společně na hrací ploše před zraky svých blízkých. „Bylo to super. Byla tu celá rodina. Hujerovic,“ usmíval se zkušený forvard. Vítězné kouzlo? Máme výborný tým. Mužstvo je dobře a kvalitně poskládané,“ zauvažoval, proč se Stadionu tak daří.

S bratrem Filipem jste se poprvé potkali v jednom týmu, teď i přímo na ledě. Dokonce jste společně byli u jedné z gólových situací a mohli spolu branku oslavit. Jak tohle vnímáš?

Myslím, že už jsme se jednou potkali na ledě v minulém nebo předminulém zápase a nic z toho nebylo. Teď jsem mu nahrál do šance, ale bráchovi to tam přeskočilo. Ale pak se nám podařilo dát gól. Vybojovalo se to tam a Holasovi dobře nahráli, ten sice nedal, ale z dorážky už to tam spadlo. Bylo super, že se brácha gólově prosadil.

Filip po minulém zápase prozradili, že se na zápas přišli podívat jen váš tatínek a tvoje manželka. O víkendu ale čekal větší rodinnou podporu. Kdo vaše sourozenecké gólové představení viděl tentokrát?

Taťka přijede vždycky, když může, a byl tu i tentokrát. Moje paní chodí vesměs pořád. Teď přijela i bráchova přítelkyně. A nesmím zapomenout na naši mamku. Takže tu vlastně byla celá rodina. Hujerovic.

Jak bys zhodnotil samotný zápas? I když jste prohrávali už o dva góly, předvedli jste parádní otočku a zvítězili.

My jsme do zápasu nevstoupili moc dobře. Dostali jsme gól a museli se malinko sebrat. Do druhé třetiny jsme šli s tím, že to musíme otočit. Sice jsme dostali branku na 2:0, ale naštěstí nás to nijak nepoložilo. Pak jsme to parádně otočili a už si to pohlídali. Byla to sice špatná třetina, ale těch bude ještě mraky. Spíš musíme zareagovat tak, abychom se z toho lidově řečeno nepo.

Mohla vám k vítězství pomoct i dlouhá šňůra výher, které máte v zádech? Většina týmů by se z takového výsledku sesypala.

V tom je síla tohohle týmu. Ta série je dobrá a pěkná, ale musíme v ní pokračovat. Snad bude co nejdelší. Nemusíme vůbec prohrát. Samozřejmě nějaká prohra může přijít, ale nesmíme se z toho složit.

Po novém roce jste narazili na tři týmy ze spodních pater tabulky. Utkání s nimi ale nebyla vůbec jednoduchá. Proč vám dělaly Ústí, Havířov i Frýdek zpočátku takové problémy?

Ty týmy vůbec nehrály špatně. Buď sezonu špatně začaly, nebo jejich výsledky hře tolik neodpovídají. Ale vždycky proti nám chtějí vyhrát, jedou porazit prvního. Vždycky se na to vyhecují. Každý bod je pro ně důležitý a my to máme těžké.

Stadion je od půlky listopadu neporažený. V čem tkví vítězné kouzlo týmu?

Máme výborný tým. Já to zažil už v Budějovicích. Tam jsme byli úplně ustřelení. Myslím, že jsme prohráli snad jen osmkrát za sezonu a udělali rekord ligy. Nechci říct, že je to podobné, ale tady máme taky vynikající mužstvo, které je kvalitně a dobře poskládané. Všechny čtyři lajny jsou vyrovnané. Když nedá gól jedna, dá ho druhá. Navíc je to podpořené gólmanem. Ta série je skvělá a snad ji udržíme co nejdéle.