6. 1. 2022 | Martina Kramerová

Zápas ve stejném dresu jako bratr Roman? O tomhle jsme jako malí snili, říká Filip Přikryl

V dresu Stadionu se objevil po roce a poprvé v dospělém hokeji stanul na jedné straně hřiště s bratrem Romanem. Útočník Filip Přikryl kališníkům vypomohl v duelech s Ústím a Havířovem a svým výkonem přispěl ke dvěma výhrám. Návrat pod Radobýl si tak hodně pochvaloval. „Když jsme byli s bráchou malí, oba jsme o tom snili, že si zahrajeme spolu. Jsme za to rádi,“ přiznal mladý forvard.

Stadion se v první domácí bitvě nového kalendářního roku utkal s předposledním Havířovem a zaplněná Kalich Arena čekala na gól až do 34. minuty, pak sice Litoměřičtí odstartovali ostrou palbu, AZet však vzdoroval hodně dlouho. Úvodní trefu označil za klíčovou i Přikryl.

„Chyběl nám první gól a Havířov je zarputilý, když je hra vyrovnaná. V první třetině jsme se málo tlačili do brány, pak jsme to zlepšili. Po naší první trefě se to se trošku roztrhlo a už jsme ten zápas kontrolovali. Jakmile jsme to prolomili, tak to tam trošku napadalo. Ale musím vyzdvihnout havířovského gólmana, který svůj tým držel ve hře,“ hodnotil mladý útočník.

Důležitým faktorem, který rozhodl o vítězství, podle něj byly přesilovky. Zatímco kališníci byli velmi disciplinovaní, Havířov příliš ne. A Stadion je za fauly náležitě potrestal. „Přesilovky byly klíčové. Dali jsme z nich pět gólů. Je to hodně důležitá část naší hry, takže jsme rádi, že jsme si jimi pomohli. Máme na ně šikovné hráče, i když pět branek je celkem výjimečných,“ uvedl.

Zároveň svůj tým pochválil za to, že oproti duelu v Ústí zaznamenal minimum vyloučení. „O faulech jsme si řekli, protože v minulém zápase jsme měli osm vyloučení, takže jsme se na to zaměřili i na videu. Ukazovali jsme si ty situace a jsme rádi, že jsme se toho tentokrát vyvarovali a nedostali žádný gól ani v jednom ze dvou oslabení, které jsme měli. To je další plus.“ .

Znám to tu. Jsem rád, že dostávám prostor, řekl Přikryl

Kromě vítězství mohl oslavit ještě jeden významný okamžik. Poprvé v hráčské kariéře nastoupil ve stejném týmu se svým starším bratrem Romanem. Nejprve v Ústí, potom na domácím ledě v Kalich Areně. A měl z toho velikou radost. „Bylo to příjemné. Oba jsme o tom snili, když jsme byli malí. Jsme rádi, že nám to Litoměřice umožnily. Doufáme, že si taky někdy spolu zahrajeme i v jedné lajně,“ přiznal mladší z bratrské dvojice.

U slavnostní chvíle nesměl chybět tatínek, jenž sleduje takřka všechna utkání svých synů. „Byl tady taťka, který jezdí skoro na každý zápas. Takže ani tady nesměl chybět. Potom tu byla bráchova manželka. Na víkendové utkání třeba přijede i víc lidí a užijeme si to ještě víc,“ prozradil Přikryl.

Toho těšil i fakt, že se vrátil do známého prostředí. Ve Stadionu už totiž loni a předloni působil. „V Plzni jsem neměl úplně dobré vytížení, takže jsem rád, že se to vyřešilo takhle. Znám to tady, byl jsem tady dva roky zpátky i na pár zápas minulý rok, takže jsem se vrátil do známého prostředí. Jsem rád, že tady dostávám prostor. Uvidíme, jak to bude dál,“

uzavřel.