1. 1. 2022 | Vít Trubička

Výborně! Deváťáci vyhráli domácí Silvestr Cup

Konec loňského roku se nesl ve znamení turnajového klání deváťáků, a to doma v Kalich Areně. Kališníci zde poměřili síly v hokeji, basketbalu a střeleckých dovednostech s týmy z Kolína, České Lípy, Děčína a Kralup nad Vltavou. Navíc díky třem výhrám v hokeji a všem čtyřem v basketbalu udrželi Litoměřičtí doma zlatou medaili!

Deváťácký Silvestr Cup přinesl poměření sil v hokeji, basketbalu a střeleckých dovednostech. V obou sportech se každý utkal s každým, v hokeji na dvě poloviny po dvaceti minutách čistého času, v basketbalu na jednu dvacetiminutovku hrubého času. Na střelecké dovednosti nastoupilo za každý tým pět hráčů, přičemž každý z nich měl pět střel na terče v rozích branky.

Turnajové klání bylo zahájeno ve středu 29. prosince v osm ráno zápasem mezi domácím Stadionem a hosty z Děčína, které dokázali kališníci porazit 3:0. Kališníci si posléze poradili i s Českou Lípou a Kralupy nad Vltavou. Pouze Kolín byl nad jejich síly, po dlouhém boji zvítězili kozlové 4:2. Na svém kontě měl litoměřický tým šest bodů z osmi.

Hokejovou část turnaje tak ovládli Kolínští, kteří si poradili se všemi soupeři. Druhé místo připadlo na Litoměřice. Dvě výhry a tedy i třetí místo v hokeji patřilo Děčínu. Čtvrté skončily s jedinou výhrou Kralupy nad Vltavou a pátá příčka zůstala na Českou Lípu.

Druhou částí turnaje byl basketbal, ve kterém opět všechny týmy poměřily síly každý s každým. Nejvíce se dařilo domácímu Stadionu, který bral všechny čtyři výhry. Třikrát se podařilo zvítězit kralupským hokejistům, dvakrát pak Kolínu. Jediné vítězství bral tým České Lípy, pouze Děčín zůstal bez vítězství.

Poslední částí turnaje byla soutěž ve střeleckých dovednostech. V té se nejvíce dařilo kolínskému týmu, který trefil sedm terčů. Druhé Kralupy nad Vltavou nastřelily šest terčů, Litoměřice s Děčínem shodně po třech a Česká Lípa trefila jediný terč. Individuálně se nejvíce dařilo kolínské Adéle Fromové, která sama z pěti pokusů zamířila třikrát přesně.

Následného předávání medailí a pohárů se spolu s hlavním organizátorem turnaje Tomášem Benešem chopil Martin Škoula, který v současné době trénuje litoměřické deváťáky spolu s Alešem Pavlasem. Všem týmům ovšem patří gratulace a poděkování za celý průběh turnaje.

Celkové pořadí turnaje


1. HC Stadion Litoměřice (6 b. hokej + 8 b. basketbal)
2. SC Kolín (8 b. hokej + 4 b. basketbal)
3. HK Kralupy nad Vltavou (2 b. hokej + 6 b. basketbal)
4. HC Děčín (4 b. hokej + 0 b. basketbal)
5. HC Česká Lípa (0 b. hokej + 2 b. basketbal)