29. 12. 2021 | Martina Kramerová

Mládež Stadionu má napilno i o svátcích, V Kalich Areně probíhá turnaj devátých tříd

Hráči litoměřické mládeže ani o vánočních prázdninách nezahálejí a účastní se různých turnajů. Deváťáci absolvují domácí akci, která se koná od 29. do 30. prosince na půdě Kalich Areny. Do Litoměřic se sjelo pět týmů, které spolu válčí o triumf v hokeji i míčových hrách.

V Kalich Areně je rušno i v době vánočních svátků a závěru starého kalendářního roku. Ve dvou dnech od 29. do 30. prosince litoměřický zimní stadion hostí turnaj devátých tříd. Toho se účastní pět týmů. Kromě domácích Litoměřic přijely pod Radobýl také celky Kolína, České Lípy, Kralup nad Vltavou a Děčína.

Týmy mohou mít maximálně 18 hráčů, kteří se narodili v roce 2007 a později. Dívky mohou být narozeny maximálně v roce 2006. Pětice mužstev se utká o triumf nejen v hokeji, ale také v míčových hrách, konkrétně v basketbale.

Basketbalové zápasy se hrají na 1x dvacet minut, hokejová utkání na 2x20 minut. Celý turnaj zakončí slavnostní vyhlášení nejlepšího mužstva. To opanuje tým, který získá z obou disciplín, basketbalu i hokeje, nejvíc bodů. V případě rovnosti bodů rozhodnou výsledky vzájemných duelů či další aspekty jako rozdíl ve skóre nebo počet vstřelených branek.

Foto: Ronald Hansel