2. 12. 2021 | Filip Hulín

Začali jsme s Porubou hrát hokej nahoru dolů. To nás stálo tři body, řekl Karel Klikorka

Stadion po velkém boji zvítězil nad Porubou a zapsal šestou výhru v řadě. Karel Klikorka odehrál po svém návratu mezi kališníky už třetí utkání a proti Ostravanům byl nejvytíženějším hráčem Stadionu, když na ledě strávil více jak dvacet dva minut. ,, Chtěli jsme na Porubu vletět a využít, že hráči mají za sebou dlouhou cestu, a to se nám povedlo. Bohužel jsme z toho upustili a začali s nimi hrát hokej nahoru dolů. To nás stálo tři body,“ popsal ztrátu tří bodů litoměřický obránce.

Proti Porubě jste zapsali šestou výhru v řadě. Jak zápas vypadal z tvého pohledu?

První třetina byla z obou stran vyrovnaná, hrálo se ve vysokém tempu s mnoha šancemi na obou stranách. Vstřelili jsme důležité góly, ale posléze jsme začali hrát nahoru dolů, soupeř nás potrestal a vyrovnal. Je škoda, že jsme si to nepohlídali a nezískali tři body.

Byl cíl na Ostravany nastoupit s vědomím, že za sebou mají dlouhou cestu a příliš se jim nedaří?

Chtěli jsme na Porubu vletět a využít, že mají za sebou dlouhou cestu, a to se nám povedlo. Bohužel jsme od toho upustili a začali s nimi hrát hokej nahoru dolů. To nás stálo tři body. Jsme rádi, že jsme získali alespoň dva.

Ve druhé třetině jste byli mnohem aktivnějším týmem, ale vstřelili pouze jeden gól. Myslíš si, že kdybyste využili šance, mohlo být po zápase?

Určitě. Šancí jsme měli mnoho, ale bohužel jsme vstřelili pouze jeden gól.

Bylo podle tebe remíza po šedesáti minutách vzhledem k vývoji zápasu spravedlivá?

Myslím si, že nebyla. Měli jsme víc šancí, ale spoustu jsme toho nedali. Samozřejmě je to naše chyba, že jsme šance neproměnili, ale soupeř bere bod a tak to je.

Šestá výhra v řadě a druhé místo v tabulce, takže celkově asi panuje spokojenost?

Jdeme zápas od zápasu. Daří se nám, za což jsme všichni rádi, každý zápas bojujeme, a to nám přináší odměnu v podobě bodů.

Po návratu do Litoměřic jsi odehrál třetí zápas. Jak jsi zatím spokojený?

Jsem naprosto spokojený. Trávím hodně času na ledě, trenéři mi věří, takže si nemám na co stěžovat. Chci odvádět co nejlepší výkony a odvděčit se trenérům za důvěru.

Začátek sezony jsi strávil v Sokolově. Jak se zrodil tvůj přesun do Stadionu?

V Sokolově jsem nedostával prostor, jaký jsem si představoval a dospělo to k tomu, že jsem v zápasech hrál pod deset minut. Neměl jsem herní vytížení, a proto jsem okamžitě kývnul na nabídku Litoměřic. Tím, že to tu dobře znám, jsem se zpět moc těšil. Jsem rád, že to vyšlo a byl to takový dárek k narozeninám.

Proti Porubě jsi odehrál více jak dvacet dva minut, tedy nejvíce z celého týmu. S icetimem panuje velká spokojenost?

Je to skvělé, moc si toho vážím. Sedí mi to tu, ale v zápasech jsem nedal mnoho šancí, takže se na to budu muset více zaměřit.

Bylo pro tebe lepší, že jsi přišel do známého prostředí a věděl do čeho jdeš?

Určitě. Znám trenéry, dříve jsem tu byl moc spokojený a věděl jsem, do čeho jdu. Kluci v kabině jsou super, se všemi se známe, protože jsme proti sobě mnohokrát hráli.

Minulý zápas jsi vstřelil svůj první gól letošní sezony. Jsi rád, že jsi to konečně prolomil?

Ulevilo se mi, ale od té doby jsem spálil pět gólových šancí. Musím zapracovat na střele a začít dávat góly. Nejdůležitější ale je, že se týmu daří a jsem za to rád.