23. 11. 2021 | Martina Kramerová

Stadion se chystá na ˝plyšákový˝ zápas! Udolá podruhé v sezoně Jihlavu?

Stadion čeká po týdenní zápasové pauze další duel. Tentokrát se opět představí na domácím ledě Kalich Areny a ve speciálním „plyšákovém“ zápase přivítá Jihlavu. Pod Radobýlem se tak utkají druhý a třetí tým tabulky Chance ligy. Z prvního měření sil v této sezoně vyšli lépe kališníci, uspějí i tentokrát?

Porovnání týmů

2. místo (48 bodů)
Postavení v tabulce
3. místo (47 bodů)
84:60
Skóre
89:52
Roman Přikryl (4+19)
Nejproduktivnější hráč
Tomáš Havránek (8+11)
Riku Sihvonen (17 gólů)
Nejlepší střelec
Filip Seman (10 gólů)
Jan Holý (0+10)
Nejproduktivnější obránce
Filip Eliáš (5+5)
Tomáš Král (90,97 %)
David Čermák (90,14 %)
Úspěšnost brankářů
Maksim Žukov (91,13 %)
Adam Wolf (90,97 %)
Litoměřice – Šumperk 5:3
Poslední utkání
Jihlava – Vrchlabí 9:2

Oba týmy se naposledy utkaly na konci září, kdy si kališníci odvezli z jihlavského stadionu vítězství 5:3. Teď se Dukla a Stadion utkají znovu. O sedmnáct kol později a navíc z pozice druhého a třetího celku Chance ligy.

Jihlavským se v poslední době daří a postupně se propracovali až na přední pozice pořadí soutěže. V posledních třech zápasech naplno bodovali, když porazili Porubu, Přerov i Vrchlabí. Mužstvo z brány Krkonoš navíc rozstříleli devíti brankami a vyhoupli se do pozice nejproduktivnějšího celku první ligy.

Stadion je v této statistice s osmdesáti čtyřmi brankami společně s pražskou Slavií na druhé příčce. Ve svých řadách navíc má snajpra Riku Sihvonena, který vsítil už sedmnáct gólů a je mezi střelci soutěže na druhé příčce.

Nejproduktivnějším kališníkem ale není. Tuto pozici si prozatím hájí Roman Přikryl, jenž doposud zapsal třiadvacet bodů za čtyři trefy a devatenáct nahrávek. V Jihlavě vede týmovou produktivitu Tomáš Havránek. Ten má na kontě devatenáct bodů (8+11).

Naposledy si Litoměřičtí ze vzájemné bitvy odnesli vítězství 5:3 a na něj hodlají navázat. Utkání bude speciální. Proběhne totiž jako „plyšákový“ zápas, který je součástí V. charitativního týdne Chance ligy. Fanoušci mohou přinést plyšové hračky, které při první brance Litoměřic vhodí na led. Plyšáci potom poputují do litoměřické nemocnice a centra pro náhradní rodinnou péči.

Kromě toho mohou fanoušci nosit také hygienické a psací potřeby, jako jsou sprchové gely, šampony, vlhčené ubrousky, papírové kapesníčky, tužky, fixy, pastelky atp. Ty mohou vhodit do připravených označených boxů. Dárky pak poputují do hospicu sv. Štěpána a do centra pro náhradní rodinnou péči. Více informací najdete ZDE.

Utkání proběhne už v rámci zpřísněných opatření vstupu na stadion. Od 22. 11. 2021 je přístup na hromadné akce povolen pouze po splnění následujících podmínek.

Osoby starší 18 let

Vstup do areálu je umožněn pouze po prokázání bezinfekčnosti jedním z následujících způsobů:

a) ukončené očkování (min. 14 dní po),

b) prodělání nemoci covid-19 (max. 180 dní),

c) zahájení očkování + PCR test (platnost 3 dny).

d) v případě lékařsky podložené nemožnosti očkování PCR test (platnost 3 dny)

Osoby od 12 do 18 let

a) negativní PCR test (platnost 3 dny),

b) dokončené očkování (min. 14 dní po),

c) prodělání nemoci covid-19 (max. 180 dní),

d) v případě lékařsky podložené nemožnosti očkování PCR test (platnost 3 dny),

Osoby ve věku do 12 let nemusí potvrzení předkládat!

Na stadion navíc nebude vpuštěn nikdo, kdo by vykazoval klinické příznaky. Vstup a pobyt v areálu je navíc možný pouze se správně nasazenou ochranou nosu a úst min. účinnosti FPP2 / KN95. Prosíme fanoušky, aby všechna nařízení dodržovali a potvrzení předkládali bez vyzvání. Jinak jim nebude umožněn vstup. Děkujeme za pochopení.