12. 11. 2021 | Vít Trubička

Preview mládeže: 2. třída i juniorka, tak široký bude rozsah víkendových zápasů

Jako již tradičně bude víkend nabitý zápasy mládeže. A pro každého z nich je jinak důležitý. Junioři se v případě výhry mohou dotáhnout na první místo, dorostenci vstupují do druhé části sezony, deváťáci a sedmáci vstupují do rozhodující poslední čtyřky zápasů pro případný postup do nadstavby, osmáci a šesťáci mají poslední utkání základní části. Své zápasy ale bude mít i 5. a 2. třída.

Junioři mají před sebou důležitý duel s kladenskými Pracovními zálohami

Po těsné výhře 1:0 nad Ostrovem čeká na litoměřické juniory páteční souboj s lídrem tabulky PZ Kladno. Proti svěřencům Vladimíra Kameše v této sezoně nastoupili už dvakrát, jednou soutěžně a jednou v rámci přípravného srpnového turnaje. V obou případech se ale radoval kladenský tým. V přípravě vyhrál 6:3, v lize pak 4:2.

Tabulkově půjde o souboj prvního týmu s druhým, kdy v případě vítězství se Stadion může dotáhnout na čelní příčku. Mezi oběma týmy jsou totiž jen tři body, byť má Kladno jeden zápas k dobru. Středočeský tým je ale také jako jediný dosud neporažený. Podaří se naším juniorům tuto soupeřovu sérii přerušit? Vzájemný střet přijde na řadu už v pátek v 19:15.

Dorost startuje druhou část sezony. Znovu se utká s Roudnicí

Tak, jak litoměřičtí dorostenci zakončili základní část, začnou i skupinu o umístění. A to zápasem s Roudnicí nad Labem. V posledním kole ji na jejím ledě zdemolovali vysoko 12:0, v úvodním kole druhé části na ně čeká vzájemný střet v Kalich Areně. Cíl pro dorost Stadionu je v této skupině jasný, tedy její ovládnutí a ideálně bez ztráty jediného bodu. První ze šestnácti zápasů této části bude zahájen v neděli 14. 11. ve 14:15.

Devátá třída míří do Loun. Budou pokračovat ve vítězném tažení?

Deváťáci se momentálně vezou na vítězné vlně. V předchozích dvou zápasech dokázali porazit Sokolov na jeho ledě, následně doma celkem výrazně přestříleli Most. Momentálně na ně čeká venkovní zápas s lounským Slovanem, jejž v prvním vzájemném souboji porazili 4:0. Louny jsou navíc nadále poslední s nulou na bodovém kontě.

9. třída tímto zápasem vstoupí do poslední klíčové čtveřice utkání, díky ní se mohou ještě, v případě plného bodového zisku, dostat mezi nejlepší čtyřku, a tedy i do lepší nadstavbové fáze Ligy starších žáků „A“. To by k postupu mezi lepší pomohlo i sedmákům, jejíž soutěž závisí na výsledku deváťáků. Utkání na lounském stadionu bude zahájeno v 11:00.

Osmáci jedou na sever, čeká je Ústí nad Labem a Děčín B

Osmá třída se nejprve utká se čtvrtým ústeckým Slovanem, následně s děčínskou rezervou. S oběma celky už v tomto ročníku po jednou zápasu sehrála. Dařilo se jí proti Děčínu B, nad kterým doma získala své jediné dosavadní dva body za výhru v této sezoně. Ústeckému týmu ale podlehla 3:7. V případě plného bodového zisku by se navíc naši osmáci dotáhli na Ústí na rozdíl jediného bodu. Páteční duel s Ústím začne na jeho ledě v 15:15, sobotní klání s Děčínem pak přesně ve dvanáct. Tyto dva zápasy jsou navíc její dva poslední v základní části.

Sedmáci ve čtvrtek dohrávali zápas s Kadaní, teď na ně čekají Louny

Těžký zápas čekal na litoměřickou 7. třídu. Proti Kadani se sice jako první dostala do vedení, nicméně pak musela dotahovat pětibrankový náskok soupeře. Přímo to se sice nepodařilo, nicméně nakonec soupeři podlehla jen 6:8. S deseti body v tabulce tak sedmákům v současné době patří sedmé místo tabulky. Utkání na lounském zimním stadionu bude zahájeno v sobotních devět hodin.

6. třída končí základní část odvetou s Teplicemi

Poslední z deseti zápasů základní části mají před sebou šesťáci. Za ním se vypraví na teplický zimák, kde v odvetě vyzvou domácí Huskies. Těm v předchozím zápasu doma podlehli těsně 5:6. O to důležitější bude tenhle zápas v boji o konečné druhé místo, Litoměřice, stejně jako Teplice mají na svém kontě shodně po deseti bodech i shodnou bilanci pěti výher, žádné remízy a čtyř porážek. Klíčový zápas začne v sobotu 13. 11. v 11:30.

Do akce se zapojí i mladší týmy

Páťáci v nedělní dohrávce zamíří do Teplic, kde hrají od 13:00. Jako poslední pak nastoupí o tomto víkendu 2. třída, která má před sebou nedělní turnaj v Mostě.