26. 10. 2021 | Vít Trubička

Souhrn mládeže: Třízápasová vítězná série dorostu a pět bodů juniorů

Předchozí týden přinesl porci zápasů juniorů, dorostenců, deváté a sedmé třídy. Tentokrát se ale dařilo těm dvěma nejstarším, junioři nasbírali ve dvou kláních pět bodů za výhru a výhru v prodloužení, dorostenci dokonce ve svých třech utkáních nasbírali plný bodový zisk. Naopak sedmáci a deváťáci nestačili na ústecký Slovan.

Junioři zapsali dvě těsné výhry

22. 10., 9. kolo: HC Stadion Litoměřice – Mostečtí lvi 3:2
Branky Litoměřic: Hurný, Bartoníček, Dykast.

24. 10., 10. kolo: HC Draci Bílina – HC Stadion Litoměřice 3:4 pp.
Branky Litoměřic: 2x Hrzán, Hurný, Bartoníček.

Junioři mají za sebou dvojici utkání se soky ze severu Čech. Nejprve vyzvali doma Mostecké lvy, které porazili 3:2, když nejprve dotahovali ztrátu z úvodní třetiny. Nakonec definitivně otočil skóre ve 46. minutě Vladimír Dykast. V nedělním souboji pak zamířili do Bíliny, kde nechali drama dojít až do prodloužení. To přesnou trefou ukončil kapitán Jiří Bartoníček. Litoměřičtí se ale stále drží na druhém místě za prvním PZ Kladnem.

Dorost se stoprocentní bilancí: tři zápasy, devět bodů

20. 10., 7. kolo: HC Stadion Litoměřice – HC Roudnice nad Labem 4:1
Branky Litoměřic: 3x Nezbeda, Barva.

23. 10., 10. kolo: HC Slovan Louny – HC Stadion Litoměřice 2:7
Branky Litoměřic: 5x Nezbeda, Zahálka, Vait.

24. 10., 11. kolo: HC Stadion Litoměřice – Piráti Chomutov „B“ 5:2
Branky Litoměřic: 2x Barva, Míček, Nezbeda, Klaus.

Těžký úkol čekal na dorostence. Ti měli před sebou trojici utkání a aby se udrželi na dohled postupu do nadstavbové části soutěže, museli z nich ideálně ukořistit všech devět bodů. Což se také povedlo, byť zejména v posledním utkání to bylo se značným štěstím. Velkou měrou se na všech výhrách podílel Michal Nezbeda. Pokud k úvodním dvěma zápasům přičteme ještě duel s Ústím minulý týden, tak má tři hattricky ve třech zápasech v řadě. V Lounech dokonce vstřelil pět branek v jednom utkání. Dorostu se díky tomu povedlo vyšplhat na čtvrtou příčku a přiblížit se k poslednímu postupovému místu na rozdíl čtyř bodů. Oproti třetímu Mostu ale ještě mají zápas k dobru.

Ani v domácím derby proti Ústí 9. třída na body nedosáhla

23. 10., 10. kolo: HC Stadion Litoměřice – HC Slovan Ústí nad Labem 1:12
Branka Litoměřic: Koula.

Deváťáci vyjeli do zápasu s ústeckým Slovanem v kombinované sestavě. Hráči jako Míček, Holčák, Tomčal či Beneš vypomáhali dorostencům, tudíž jejich místo v sestavě zaujali osmáci Lukáš Chlouda, David Nádvorský a Antonín Vondráček, kteří by jinak měli tento týden volno. Krok se soupeřem drželi zejména v první třetině, a to i díky povedenému výkonu gólmanky Dudkové. V té druhé už ale Slovan odstoupil a došel si tak k vítězství 12:1. Pozitivem budiž, že svůj první gól za 9. třídu vsítil Jakub Koula. Celému týmu pak momentálně patří 7. místo se třemi body.

7. třída na předchozí výhru nenavázala. Ani ona nestačila na Ústí

23. 10., 10. kolo: HC Stadion Litoměřice – HC Slovan Ústí nad Labem 3:11
Branky Litoměřic: 2x Hodek, Krejčí.

I mladší tým ze dvou pod vedením Aleše Pavlase zahajoval druhou polovinu základní části domácím duelem s ústeckým Slovanem. Soupeř ale tentokrát odstoupil ve prvních dvou třetinách, až ta třetí byla vyrovnanější a přinesla i tři góly litoměřického týmu. Po dvou kanadských bodech nasbírali Richard Hodek a Sebastian Kalinin, Hodek za dva góly, Kalinin za dvě asistence. Jednu gólovou trefu pak přidal Josef Krejčí, který vypomáhal ze šesté třídy. Sedmákům i tak ale patří šestá pozice tabulky s osmi body za čtyři dosavadní vítězství.